Metselaar

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan als echte metselaars aan de slag. De werkzaamheden voeren ze zelfstandig uit, waarbij ruimtelijk inzicht een noodzakelijke vaardigheid is. Tijdens de wedstrijd gaan de metselaars een muur met bijzonder metselwerk metselen en voegen.

Wat doe je als Metselaar?

Als metselaar ben je in staat de meest gangbare metselwerkzaamheden zelfstandig uit te voeren, waarbij ruimtelijk inzicht een noodzakelijke vaardigheid is. Je treft de juiste voorbereidingen en bepaalt de aanpak van het metselwerk. Je stelt metselprofielen en maakt zo nodig een uitslag. Je brengt de verdeling van de lagen aan op de metselprofielen en controleert de koppenmaat van het metselwerk. Je maakt stenen op maat en in de juiste vorm. Ook breng je eenvoudig voegwerk aan tijdens het metselen (pointmasteren) of na het metselen (uitschrapen). Je houdt tijdens je werk rekening met de inrichting van je werkplek, stelwerk, metselwerk, voegwerk en opruimen van de werkplek.

Voorronde Metselaar

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Metselaar

Voor ruim 70% van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes is een locatie en datum ingepland. Bekijk het overzicht hier. Na de zomervakantie vind je alle informatie op deze wedstrijdpagina.

Finale Metselaar

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Metselaar wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden