Metselaar

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan als echte metselaars aan de slag. De werkzaamheden voeren ze zelfstandig uit, waarbij ruimtelijk inzicht een noodzakelijke vaardigheid is. Tijdens de wedstrijd gaan de metselaars een muur met bijzonder metselwerk metselen en voegen.

Wat doe je als Metselaar?

Als metselaar ben je in staat de meest gangbare metselwerkzaamheden zelfstandig uit te voeren, waarbij ruimtelijk inzicht een noodzakelijke vaardigheid is. Je treft de juiste voorbereidingen en bepaalt de aanpak van het metselwerk. Je stelt metselprofielen en maakt zo nodig een uitslag. Je brengt de verdeling van de lagen aan op de metselprofielen en controleert de koppenmaat van het metselwerk. Je maakt stenen op maat en in de juiste vorm. Ook breng je eenvoudig voegwerk aan tijdens het metselen (pointmasteren) of na het metselen (uitschrapen). Je houdt tijdens je werk rekening met de inrichting van je werkplek, stelwerk, metselwerk, voegwerk en opruimen van de werkplek.

Voorronde Metselaar

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Metselaar

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Metselaar tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Bas Hurkmans ROC Ter AA Marcel van den Berkmortel 09-03-2021
Bram Keijzer Regio College Ron Metselaar 09-03-2021
Jay van Erp De Leijgraaf Jaap Doreleijers 09-03-2021
Justin Nederhof ROC Horizon College 09-03-2021
Lars Noorloos Curio John van van Ginneken 09-03-2021
Ruben Boorsma MBO Amersfoort Barbara Maijer-Grevers 09-03-2021
Ruben Westerbroek Deltion College Jan Zielman 09-03-2021

Wedstrijdlocatie

Espeq
W.M. Dudokweg 66
1703 DC Heerugowaard

Workshop Manager

De contactgegevens van je workshop manager ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van je wedstrijd via de uitnodigingsmail.

Overige belangrijke informatie wordt 4 tot 6 weken voor je wedstrijddatum aan deze website toegevoegd. Dit is een dynamisch document, dus check regelmatig of er updates zijn! 7 dagen voorafgaand aan je wedstrijd is de factsheet definitief en zullen er geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Metselaar wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden