Metselaar

Wat is de wedstrijdopdracht?

De wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Enerzijds spelen deze in op de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied.  Anderzijds doen deze een beroep op zowel de vakkennis, vakvaardigheden als vakoverstijgende vaardigheden (21ste-eeuwse vaardigheden) van de deelnemer.

Deelnemers van de wedstrijd Metselaar mogen hun vakmanschap laten zien tijdens het metselen en voegen van een aantal muurtjes met bijzonder metselwerk. Hierbij is het belangrijk dat de deelnemers goed naar de maatvoering en details van de tekening leren kijken, alvorens zij aan de slag gaan. Daarnaast moeten zij vaardig zijn in het correct zagen van stenen met een steenzaagmachine. Een goede beheersing van de techniek is uiteraard belangrijk binnen het vakgebied net als de vlakheid van het eigen metselwerk.

Voorronde Metselaar

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Metselaar

Datum

02-12-2022 08:00 - 02-12-2022 17:00

Wedstrijdlocatie

Revabo Oosterbeek
Pastoor Bruggemanlaan 33a
Oosterbeek

Deelnemers

N.t.b. - tot
  • Bram van Heugten - ROC Ter AA
  • Gideon van der Meijden - Scalda
  • Jan van de Mheen - Hoornbeeck College
  • Luuk van Hout - De Leijgraaf
  • Ruben Boorsma - MBO Amersfoort
  • Sietse Maathuis - ROC van Twente
  • Sil Renden - Deltion College
  • Stijn van de Wiel - Koning Willem I College
  • Tommie de Jong - Curio

De uitslag van de kwalificatiewedstrijd staat op de tab 'finale'.

Metselaar wordt mogelijk gemaakt door:

Bekijk de achtdelige serie "Skills - The road to Excellence", gepresenteerd door Bruno Prent en Stephanie van Eer. In deze serie laten we je zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales.
Elke woensdag 15u een nieuwe aflevering!

Wedstrijden mbo

Welke Skills Heroes wedstrijden
worden er aangeboden?