Mediavormgever

Wat is de wedstrijdopdracht?

De wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Enerzijds spelen deze in op de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied.  Anderzijds doen deze een beroep op zowel de vakkennis, vakvaardigheden als vakoverstijgende vaardigheden (21ste-eeuwse vaardigheden) van de deelnemer.

Deelnemers van de wedstrijd Mediavormgever werken in opdracht van een werkgever. Zo ontwikkelen zij bijvoorbeeld een logo, stijlgids of business card. Alle producten zijn uiteraard in lijn met de look en feel van de organisatie en kennen een hoog promotiegehalte. Voor deze wedstrijd is kennis nodig over het ontwerpen van iconen, vignetten of beeldmerken. Ook zijn de deelnemers vaardig in het ontwerpen van bijvoorbeeld user interfaces voor apps voor diverse devices. Inleven in de doelgroep, goede presentatieskills en oog hebben voor de manier waarop de vormgeving van de producten een bijdrage kan leveren aan reclame-en promotiecampagnes is essentieel.

Bekijk de achtdelige serie "Skills - The road to Excellence", gepresenteerd door Bruno Prent en Stephanie van Eer. In deze serie laten we je zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales.
Elke woensdag 15u een nieuwe aflevering!

Mediavormgever wordt mogelijk gemaakt door:

Voorronde Mediavormgever

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Mediavormgever

Meer informatie over deze kwalificatiewedstrijd volgt z.s.m. Houd de website in de gaten.

Finale Mediavormgever

Wedstrijden mbo

Welke Skills Heroes wedstrijden
worden er aangeboden?