Mediavormgever

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens de wedstrijd ga je aan de slag met het ontwerpen van een aantal uitingen voor de opdrachtgever. Je werkt geheel zelfstandig en krijgt in totaal vijftien uur de tijd, verdeeld over drie dagen.

Wat doe je als Mediavormgever?

Als mediavormgever vertaal je de boodschap van de opdrachtgever naar diverse media-uitingingen, bijvoorbeeld brochures, posters, webpagina's. Je bent klantgericht, kan goed luisteren en jezelf inleven in de doelgroep. Om een concept te ontwikkelen, ontwerpen en creƫren is veel creativiteit nodig. Je bent goed op de hoogte van nieuwe trends en ontwikkelingen en kan deze vertalen in een product. Je bent in staat flexibel om te gaan met tussentijdse wijzigingen van de opdrachtgever. Je kunt je werkzaamheden goed organiseren om zo binnen de planning te blijven. Voor het adviseren, het presenteren van het werk en het onderhouden van een goed contact met de opdrachtgever, is het belangrijk dat je initiatief neemt, sociaal vaardig bent en goed kan communiceren.

Voorronde Mediavormgever

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Mediavormgever

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Mediavormgever

Dit jaar zijn finales decentraal. Bekijk hier op welke locatie jouw wedstrijd plaatsvindt.

Bekijk de volledige factsheet

Mediavormgever wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden