Mechatronicus

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers voeren als team vijf opdrachten uit. Zij werken in een team en krijgen in totaal veertien uur de tijd om de opdracht uit te voeren. Denk aan assembleren, programmeren en het afstellen van een MPS-station.

Wat doe je als Mechatronicus?

Mechatronica is een technische discipline die bestaat uit een combinatie van de ingenieursdisciplines elektrotechniek/elektronica, werktuigbouwkunde, meet- en regeltechniek, al of niet geintegreerd in industriƫle netwerken. Als werknemer moet je in staat zijn pneumatische, hydraulische en elektrische schema's te lezen, begrijpen en maken. Vervolgens moet je ook de schakelingen kunnen bouwen. Daarnaast heb je verstand van PLC-systemen in combinatie met een HMI (Human Machine Interface), die je kan koppelen aan je PLC.

Voorronde Mechatronicus

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Mechatronicus

Na 1 oktober 2020 delen wij de data en locatie van de ingeplande kwalificatiewedstrijden 2020-2021

Finale Mechatronicus

6 weken voorafgaand aan de finalewedstrijd wordt de factsheets met alle benodigde finale-informatie gedeeld op deze pagina.

Bekijk de volledige factsheet

Mechatronicus wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden