Maatschappelijke zorg (PBSD)

Wat is de wedstrijdopdracht?

De wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Enerzijds spelen deze in op de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied.  Anderzijds doen deze een beroep op zowel de vakkennis, vakvaardigheden als vakoverstijgende vaardigheden (21ste-eeuwse vaardigheden) van de deelnemer.

De deelnemers van de wedstrijd Maatschappelijke zorg worden uitgedaagd om hun skills als Persoonlijk begeleider specifieke doelgroepen te laten zien in diverse rollenspellen. Naast het verlenen van zorg en begeleiden van de zorgvrager maakt ook het schrijven van een activiteitenplan, rapportage of overdracht onderdeel uit van de wedstrijd. Om goed beslagen ten ijs te komen, moeten deelnemers bekend zijn met de verschillende ziektebeelden en begeleidingsstijlen alsook vaardig zijn in gespreks-en reflectietechnieken.

Voorronde Maatschappelijke zorg (PBSD)

Wil je de talenten van je studenten ontdekken en hen motiveren? Organiseer dan de voorrondes voor de vakwedstrijden op school! De voorronde-opdrachten kunnen worden gedownload uit het CRS en kosten slechts 1,5 tot 3 uur. Je kunt zoveel studenten laten deelnemen als je wilt. De winnaars gaan door naar de landelijke kwalificatiewedstrijden waar ze zullen strijden voor een plek in de finale!

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Maatschappelijke zorg (PBSD)

De informatie over de kwalificatiewedstrijd/finale wordt op een later moment bekendgemaakt.

De informatie over de kwalificatiewedstrijd/finale wordt op een later moment bekendgemaakt.

Maatschappelijke zorg (PBSD) wordt mogelijk gemaakt door:

Bekijk de achtdelige serie "Skills - The road to Excellence", gepresenteerd door Bruno Prent en Stephanie van Eer. In deze serie laten we je zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales.
Elke woensdag 15u een nieuwe aflevering!

Wedstrijden mbo

Welke Skills Heroes wedstrijden
worden er aangeboden?