Maatschappelijke zorg (PBSD)

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens de wedstrijd ga je aan de slag als maatschappelijke zorg (PBSD) in rollenspellen en verricht je meerdere opdrachten.

Wat doe je als Maatschappelijke zorg (PBSD)?

Typerend voor de maatschappelijke zorg (PBSD) is dat je cliƫnten van alle leeftijden ondersteunt met meervoudige problematiek. De cliƫnten hebben (tijdelijk of langdurig) ondersteuning nodig bij de dagelijkse bezigheden en/of het functioneren in de samenleving. De maatschappelijke zorg (PBSD) heeft een ondernemende en innovatieve houding, zodat je nieuwe ontwikkelingen signaleert en deze vertaalt naar nieuwe werkwijzen, producten en/of diensten. Je bent interpersoonlijk sensitief, cultuurbewust, creatief en treedt handelend op in uiteenlopende en onverwachte situaties.

Voorronde Maatschappelijke zorg (PBSD)

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Maatschappelijke zorg (PBSD)

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Maatschappelijke zorg (PBSD)

Dit jaar zijn finales decentraal. Bekijk hier op welke locatie jouw wedstrijd plaatsvindt.

Bekijk de volledige factsheet

Maatschappelijke zorg (PBSD) wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden