Lasser MAG/BMBE

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens deze wedstrijd lasser MAG/BMBE (in combinatie met TIG wedstrijd) werk je geheel zelfstandig aan je werkstuk. Je hebt in totaal 12 uur de tijd om de opdracht uit te voeren.

Wat doe je als Lasser MAG/BMBE?

Als allround lasser voer je werkzaamheden uit in de metaal- en machine-industrie, bijvoorbeeld in de carrosseriebouw en elektrotechnische industrie. Je werkzaamheden kunnen zowel binnen het eigen bedrijf als op locatie worden uitgevoerd. Je bent op de hoogte van de verschillende lasmethodes en weet dat je je kan specialiseren in MAG-, BMBE- of TIG-lassen. Je voert zowel routinematige als niet-routinematige werkzaamheden uit.

Voorronde Lasser MAG/BMBE

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Lasser MAG/BMBE

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Lasser MAG/BMBE

Dit jaar zijn finales decentraal. Bekijk hier op welke locatie jouw wedstrijd plaatsvindt.

Bekijk de volledige factsheet

Lasser MAG/BMBE wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden