Kapper

Voorronde Kapper

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Kapper

Organisator
ROC Nova College
Contactpersoon locatie
Nathalie Mendez
Datum
03-12-2019
Aantal deelnemers
23
Adres
ROC Nova College
Zijlweg 203
2015 CK Haarlem
Routebeschrijving

De volgende deelnemers gaan door naar de finale (in willekeurige volgorde):

  • Sander Ploegman - ROC Da Vinci College
  • Mohamed Abou Alhawa - ROC Mondriaan
  • Aleyna Kaya - ROC Nova College
  • Queenie Jandroep - Scalda
  • Fleur Wind - ROC van Twente
  • Lisanne Klein - Alfa-college
  • Ynola Lommerse - ROC Friese Poort
  • shearon ruby de vriend - ROC Horizon College
We bedanken alle overige studenten voor hun deelname aan de kwalificatiewedstrijd!

Finale Kapper

Meer informatie volgt...

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens de wedstrijd laten deelnemers hun allround kennis en vaardigheden als kapper zien bij het knippen/snijden, kleuren en stylen van meerdere modellen en oefenhoofden.

Wat doe je als Kapper?

De kapper is zich continu bewust van de noodzaak tot hygiënisch, zorgvuldig en kwaliteitsbewust werken volgens het Arboconvenant/-beleidsregels voor de kappers. Ook is hij/zij zich bewust van de risico’s bij het niet naleven van deze regels. Je kan goed met mensen omgaan, je inleven in de klant en je hebt een dienstverlenende en een klantgerichte instelling. Verder heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel ten opzichte van jouw eigen werk en jouw klanten; je bent accuraat, resultaatgericht en ondernemend. Als kapper heb je veel kennis over haarstijlen, haarmode, conditie van het haar en knip- en snijtechnieken.

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden