Hovenier

Wat is de wedstrijdopdracht?

De wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Enerzijds spelen deze in op de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied.  Anderzijds doen deze een beroep op zowel de vakkennis, vakvaardigheden als vakoverstijgende vaardigheden (21ste-eeuwse vaardigheden) van de deelnemer.

Deelnemers van de wedstrijd Hovenier werken in teamverband en mogen hun skills als vakman laten zien tijdens de aanleg van een thematische tuin. Vaktechnische vaardigheden, een goede planning en kennis over machines en hulpmiddelen is uiteraard belangrijk. Daarnaast draait het in het vakgebied om duurzaamheid en creativiteit dat tot uiting komt in bijvoorbeeld het gebruik van duurzame materialen en de keuze voor mooie in het oog springende beplanting.

Bekijk de achtdelige serie "Skills - The road to Excellence", gepresenteerd door Bruno Prent en Stephanie van Eer. In deze serie laten we je zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales.
Elke woensdag 15u een nieuwe aflevering!

Hovenier wordt mogelijk gemaakt door:

Voorronde Hovenier

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Hovenier

Meer informatie over deze kwalificatiewedstrijd volgt z.s.m. Houd de website in de gaten.

Finale Hovenier

Wedstrijden mbo

Welke Skills Heroes wedstrijden
worden er aangeboden?