Hovenier

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De hoveniers werken in teamverband en leggen tijdens de wedstrijd een volledige tuin aan waarin verschillende aspecten van het hoveniersvak aan bod komen.

Bekijk de achtdelige serie "Skills - The road to Excellence", gepresenteerd door Bruno Prent en Stephanie van Eer. In deze serie laten we je zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales.
Elke woensdag 15u een nieuwe aflevering!

Hovenier wordt mogelijk gemaakt door:

Voorronde Hovenier

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Hovenier

WedstrijdlocatieDeelnemers

Eén werkdag na de kwalificatiewedstrijd worden de namen van de finalisten op alfabetische volgorde gepubliceerd op het tabblad Finale.

Finale Hovenier (team) tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Finalisten worden op alfabetische volgorde weergegeven.

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Damiän Luiking & Jan-Julius van Asseldonk Huub van Aar 08-03-2022 - 10-03-2022
Twan Geven & Willem Mateman Aeres MBO Elbert Roordink 08-03-2022 - 10-03-2022
Jorn Houdijk & Nathan den Besten Yuverta mbo Mark van Noppen 08-03-2022 - 10-03-2022
Niels Franssen & Teun Wibbelink Zone.college H.H.P. Wesselink 08-03-2022 - 10-03-2022

Wedstrijdlocatie

De Groene Sector Vakbeurs
Energieweg 2
7772 TV Hardenberg

Workshop manager

De contactgegevens van je workshop manager ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van je wedstrijd via de uitnodigingsmail.

Overige belangrijke informatie wordt 4 tot 6 weken voor je wedstrijddatum aan deze website toegevoegd. Dit is een dynamisch document, dus check regelmatig of er updates zijn! 7 dagen voorafgaand aan je wedstrijd is de factsheet definitief en zullen er geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Onderstaande informatie kun je door middel van de printknop (rechtsboven) gemakkelijk uitprinten.

LET OP: dit is een dynamisch document, dit betekent dat er tot 7 dagen voor aanvang van de finales nog wijzigingen kunnen plaatsvinden. Check regelmatig of er updates zijn!


Wat is de wedstrijdopdracht?

Tijdens deze wedstrijd leg je in drie dagen een tuin aan van circa 20 m2. Daarbij komen verschillende facetten van het hoveniersvak aan bod. Het ontwerp moet goed en netjes worden uitgevoerd binnen een bepaalde tijd. Ook worden zaken als planning, communicatie en samenwerken beoordeeld. Hierdoor is de wedstrijd van een hoog niveau. De opbrengst is ook groot: de wedstrijd biedt je een uniek leermoment, een onvergetelijke ervaring en geeft je loopbaan en vakmanschap een enorme impuls.


Wedstrijdlocatie 

De Nationale Wedstrijd Tuinaanleg vindt plaats tijdens Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg in Hal 1. 

Evenementenhal Hardenberg

Energieweg 2

7772 TV  HARDENBERG


De beurs is geopend van 13.00 tot 21.00 uur.


Bezoekers kunnen zich gratis registreren voor toegang via deze link: https://registration.gesevent.com/survey/2uq81jpn1wkpj?actioncode=NTWO000039AXQ&partner-contact=1afo9dxvhx5un 


Wedstrijdinformatie

De wedstrijdinformatie wordt van tevoren gedeeld per mail. In de wedstrijdinformatie staat hoe je je kunt voorbereiden op de wedstrijd en welke ondersteunende hulpmiddelen en bronnen die je voorafgaand aan de wedstrijd kunt raadplegen. De wedstrijdopdracht ontvang je op de eerste wedstrijddag van Nationale Wedstrijd Tuinaanleg.


Eten & Drinken

Gedurende de wedstrijddagen wordt je voorzien van eten en drinken. Pauzetijden zijn per wedstrijd vastgesteld, deze vind je terug in het tijdsschema van jouw wedstrijd.


Globale wedstrijdplanning

Het gedetailleerde werkrooster is bij de deelnemer in bezit. 

Dinsdag 8 maart 

’s ochtends voorbereidingen

13.30 uur Start wedstrijd

20.00 uur Einde wedstrijd

Woensdag 9 maart

9.30 Start werkoverleg

20.00 uur Einde wedstrijd

Donderdag 10 maart

9.30 Start werkoverleg

16.00 uur Einde wedstrijd

Rond 19.00 uur Prijsuitreiking


Wedstrijden mbo

Welke Skills Heroes wedstrijden
worden er aangeboden?