Hovenier

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De hoveniers werken in teamverband en leggen tijdens de wedstrijd een volledige tuin aan waarin verschillende aspecten van het hoveniersvak aan bod komen.

Wat doe je als Hovenier?

De vakbekwaam hovenier is gericht op het aanleggen en onderhouden van groen in particuliere tuinen, maar ook in tuinen van instellingen en stadsgroen. Omdat het groen een maatschappelijke of sociale functie heeft, is aandacht voor functionaliteit en enig gevoel voor esthetiek van belang. De vakbekwaam hovenier heeft oog voor detail wat tot uiting komt in het afwerkingsniveau, in de uitvoering van de werkzaamheden en ook in het klantencontact. Bij interactie met de klant is het belangrijk dat hij/zij over gedegen vakkennis beschikt. De vakbekwaam hovenier denkt vooruit en blijft het grote geheel overzien.

Voorronde Hovenier

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Hovenier

Voor ruim 70% van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes is een locatie en datum ingepland. Bekijk het overzicht hier. Na de zomervakantie vind je alle informatie op deze wedstrijdpagina.

Finale Hovenier

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Hovenier wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden