Hovenier

Voorronde Hovenier

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Hovenier

Organisator
VHG
Contactpersoon locatie
Bas van Swigchem
Datum
14-01-2020
23-01-2020
24-01-2020
Aantal deelnemers
7
Adres
Evenementenhal Hardenberg
Energieweg 2
7772 TV Hardenberg
Routebeschrijving

De volgende deelnemers gaan door naar de finale (in willekeurige volgorde):

We bedanken alle overige studenten voor hun deelname aan de kwalificatiewedstrijd!

Finale Hovenier

De kwalificatiewedstrijd moet nog plaatsvinden. Meer Informatie volgt...

Bekijk de volledige factsheet

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De hoveniers werken in teamverband en leggen tijdens de wedstrijd een volledige tuin aan waarin verschillende aspecten van het hoveniersvak aan bod komen.

Wat doe je als Hovenier?

De vakbekwaam hovenier is gericht op het aanleggen en onderhouden van groen in particuliere tuinen, maar ook in tuinen van instellingen en stadsgroen. Omdat het groen een maatschappelijke of sociale functie heeft, is aandacht voor functionaliteit en enig gevoel voor esthetiek van belang. De vakbekwaam hovenier heeft oog voor detail wat tot uiting komt in het afwerkingsniveau, in de uitvoering van de werkzaamheden en ook in het klantencontact. Bij interactie met de klant is het belangrijk dat hij/zij over gedegen vakkennis beschikt. De vakbekwaam hovenier denkt vooruit en blijft het grote geheel overzien.

Hovenier wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden