Doktersassistent

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

In deze finale ben je als doktersassistent aan het werk in de huisartspraktijk en voer je alle werkzaamheden die gevraagd kunnen worden zelfstandig uit. Dit wil zeggen dat zowel de triage als de medische handelingen en de administratie aan bod komen. Je eigen spreekuur vindt plaats na het telefoneren, verder kunnen de verschillende onderdelen willekeurig aan bod komen. Bij al je contacten kun je je gesprekstechnieken toepassen.

Wat doe je als Doktersassistent?

Als doktersassistent werk je zelfstandig volgens richtlijnen en protocollen. Je adviseert en instrueert de patiënt over behandeling en nazorg, gebruikt voorlichtingsmateriaal, zet zo mogelijk zelfmanagement in en verwijst indien nodig naar andere deskundigen. Je bent verantwoordelijk voor een realistische planning, een hygiënische werkruimte en de voorraad. Als doktersassistent verzorg je tevens de administratieve werkzaamheden (veelal digitaal) behorend bij het eigen werk. Ook verwerk je relevante informatie van zorgverzekeraars en andere disciplines. Je verzorgt correspondentie, receptuur en de financiële administratie. Als doktersassistent beschik je over een professionele beroepshouding en treed je patiënten vakkundig en bekwaam tegemoet. Je bent proactief, flexibel, empathisch en evenwichtig naar patiënten en loyaal ten opzichte van collega's en arts. Je toont respect en hanteert de geldende regels inzake privacy, veiligheid en hygiëne.

Voorronde Doktersassistent

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Doktersassistent

Het wedstrijdseizoen 2021-2022 is van start gegaan! Informatie over de kwalificatiewedstrijd is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de kwalificatiewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Finale Doktersassistent

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Doktersassistent wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden