Dierverzorger

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens de wedstrijd ga je aan de slag als allround dierverzorger en verricht je meerdere opdrachten.

Wat doe je als Dierverzorger?

De vakbekwaam medewerker dierverzorging verzorgt gezelschaps- of recreatiedieren en hun leefomgeving. Zijn/haar taken lopen uiteen van het voeren van de dieren, verschonen van verblijfplaatsen, de begeleiding van het voortplantingsproces en de verzorging van moeder en jongen tot het socialiseren van jonge dieren. Alert op hun uiterlijk en gedrag geeft hij extra aandacht aan dieren om een beeld te krijgen van hun gezondheid en welzijn. Resultaat van zijn/haar werk is een schone, veilige en verzorgde leef- en werkomgeving waarin dieren natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Hij/zij is klantgericht en speelt in op de wensen van klanten en bezoekers.

Voorronde Dierverzorger

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Dierverzorger

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Dierverzorger tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Donja Plasmeijer Helicon Opleidingen Sharon van t Hart 05-03-2021
Femke Kuiper CITAVERDE College - Herten-Roermond Bregje Swanenberg 05-03-2021
Gaby Eshuis Landstede Arjan Rabs 05-03-2021
Kim Kempeneers Scalda Steffan Kuipers 05-03-2021
Priscilla Berendsen Zone.college Kimberley Borgerink 05-03-2021
Sophie Nelissen Wellantcollege Jantine de Gast 05-03-2021
Tessa van Dijk Aeres MBO Tjerk Jellier 05-03-2021

Wedstrijdlocatie

Gaia Zoo
Gaiaboulevard 1
6468 PG Kerkrade

Workshop Manager

De contactgegevens van je workshop manager ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van je wedstrijd via de uitnodigingsmail.

Overige belangrijke informatie wordt 4 tot 6 weken voor je wedstrijddatum aan deze website toegevoegd. Dit is een dynamisch document, dus check regelmatig of er updates zijn! 7 dagen voorafgaand aan je wedstrijd is de factsheet definitief en zullen er geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Dierverzorger wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden