Dierverzorger

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens de wedstrijd ga je aan de slag als allround dierverzorger en verricht je meerdere opdrachten.

Wat doe je als Dierverzorger?

De vakbekwaam medewerker dierverzorging verzorgt gezelschaps- of recreatiedieren en hun leefomgeving. Zijn/haar taken lopen uiteen van het voeren van de dieren, verschonen van verblijfplaatsen, de begeleiding van het voortplantingsproces en de verzorging van moeder en jongen tot het socialiseren van jonge dieren. Alert op hun uiterlijk en gedrag geeft hij extra aandacht aan dieren om een beeld te krijgen van hun gezondheid en welzijn. Resultaat van zijn/haar werk is een schone, veilige en verzorgde leef- en werkomgeving waarin dieren natuurlijk gedrag kunnen vertonen. Hij/zij is klantgericht en speelt in op de wensen van klanten en bezoekers.

Voorronde Dierverzorger

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Dierverzorger

Voor ruim 70% van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes is een locatie en datum ingepland. Bekijk het overzicht hier. Na de zomervakantie vind je alle informatie op deze wedstrijdpagina.

Finale Dierverzorger

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Dierverzorger wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden