Cyber security

Voorronde Cyber security

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Cyber security

Voor deze wedstrijd vindt geen kwalificatie plaats. De deelnemers hebben zich direct geplaatst voor de finale.

Finale Cyber security

Vanwege de door het kabinet opgelegde maatregelen is besloten de oefenwedstrijd cyber security, gepland op 3 april, te verplaatsen naar een nader te bepalen dag. Wij zullen de betrokken scholen hierover informeren.

Bekijk de volledige factsheet

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens de wedstrijd ga je aan de slag als expert IT systems and devices en verricht je meerdere opdrachten.

Wat doe je als Cyber security?

De Expert IT systems and devices werkt zelfstandig op de ICT afdeling van een organisatie of in een servicedeskomgeving. Hij/zij heeft oog voor de organisatie en bezit een helikopterview. Hij/zij communiceert met alle betrokkenen. Naast het beheren van de IT infrastructuur, applicaties en devices houdt de Expert IT systems and devices zich bezig met het beveiligen van informatiesystemen. Hij/zij geeft security advies, verbetert de beveiliging van systemen en reageert op cybersecurity aanvallen. Ook heeft de Expert IT systems and devices een rol bij het communiceren over wensen van opdrachtgevers en het vertalen van deze wensen naar aanpassingen of vernieuwingen in de IT infrastructuur of applicaties.

Cyber security wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden