CAD-tekenaar

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Tijdens de wedstrijd werk je aan acht deelopdrachten. Je werkt geheel zelfstandig en krijgt in totaal twaalf uur de tijd om de opdracht uit te voeren.

Wat doe je als CAD-tekenaar?

Als technisch tekenaar werk je bij een bedrijf dat actief is in één of meer van de volgende werkgebieden: metaalindustrie, machinebouw, transportmiddelenindustrie, mechatronica, elektronica/automatisering, elektrotechnische installaties, klimaattechniek, werktuigkundige installaties, informatie- en communicatietechniek, meet- en regeltechniek, koudetechniek, isolatietechniek, metalen/bitumen/kunststof dakbedekkingssystemen of distributietechniek (gas/elektriciteit en/of warmte). Je werkt op het bedrijfsbureau of op een tekenkamer. Je denkt mee met de klant en gebruikt jouw kennis om voor deze klant een goedkoop, maar goed product te realiseren.

Voorronde CAD-tekenaar

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd CAD-tekenaar

Na 1 oktober 2020 delen wij de data en locatie van de ingeplande kwalificatiewedstrijden 2020-2021

Finale CAD-tekenaar

6 weken voorafgaand aan de finalewedstrijd wordt de factsheets met alle benodigde finale-informatie gedeeld op deze pagina.

Bekijk de volledige factsheet

CAD-tekenaar wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden