Bloembinder

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Deelnemers gaan aan de slag met diverse werkstukken zoals een tafelversiering, handgebonden boeket, krans en bruidsboeket. Er worden verschillende technieken gevraagd. Creativiteit, vakkennis, inzicht in kleur, technische vaardigheden en vormgevingsprincipes zijn hierbij erg belangrijk.

Wat doe je als Bloembinder?

Als vakbekwaam medewerker bloembinden werk je in een winkel en voer je zelfstandig diverse winkelwerkzaamheden uit. Het uitgangspunt is dat je hierbij eigen initiatief neemt en je creativiteit laat zien! Je bent in staat om winkelbloemwerk binnen de gestelde tijd op een creatieve en kwalitatief verantwoorde manier af te leveren, tot tevredenheid van de opdrachtgever. Met jouw werk weet je een juiste sfeer en ambiance op te roepen. Je past diverse vaktechnieken op de juiste wijze toe en combineert materialen op een stijlvolle manier, waarbij je rekening houdt met kleur, vorm, prijs, houdbaarheid en kwaliteit. Je bent in staat om prioriteiten te stellen wanneer diverse taken tegelijkertijd om je aandacht vragen.

Voorronde Bloembinder

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Bloembinder

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Bloembinder tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Bente van Van Meurs CITAVERDE College - Herten-Roermond Daniƫlle van Wissen - De La Haije 23-03-2021
Elvira Stoppels Terra Melissa Pozo 23-03-2021
Gaia Wayman Scalda Jeannet van van Duijn-Ridder 23-03-2021
Hinke van der Boon Nordwin College - Leeuwarden Esther van Zandbergen 23-03-2021
Isa Lam Clusius College Mariska Visser 23-03-2021
Klarine Kleijn Wellantcollege Caroline Smid 23-03-2021
Lisanne Potuyt Zone.college Annoeschka Turksema 23-03-2021
Mariska van der Sanden Curio Marjolein Baas 23-03-2021
Michelle Verheij Lentiz onderwijsgroep - Vlaardingen Anja Olijhoek 23-03-2021
Niek de Geest Aeres MBO Hein Otten 23-03-2021
Sanne Janssen Helicon Opleidingen Guido Muskens 23-03-2021

Wedstrijdlocatie

Lentiz
Europa 1
2672 SX Naaldwijk

Workshop Manager

De contactgegevens van je workshop manager ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van je wedstrijd via de uitnodigingsmail.

Overige belangrijke informatie wordt 4 tot 6 weken voor je wedstrijddatum aan deze website toegevoegd. Dit is een dynamisch document, dus check regelmatig of er updates zijn! 7 dagen voorafgaand aan je wedstrijd is de factsheet definitief en zullen er geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Bloembinder wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden