Bloembinder

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Deelnemers gaan aan de slag met diverse werkstukken zoals een tafelversiering, handgebonden boeket, krans en bruidsboeket. Er worden verschillende technieken gevraagd. Creativiteit, vakkennis, inzicht in kleur, technische vaardigheden en vormgevingsprincipes zijn hierbij erg belangrijk.

Wat doe je als Bloembinder?

Als vakbekwaam medewerker bloembinden werk je in een winkel en voer je zelfstandig diverse winkelwerkzaamheden uit. Het uitgangspunt is dat je hierbij eigen initiatief neemt en je creativiteit laat zien! Je bent in staat om winkelbloemwerk binnen de gestelde tijd op een creatieve en kwalitatief verantwoorde manier af te leveren, tot tevredenheid van de opdrachtgever. Met jouw werk weet je een juiste sfeer en ambiance op te roepen. Je past diverse vaktechnieken op de juiste wijze toe en combineert materialen op een stijlvolle manier, waarbij je rekening houdt met kleur, vorm, prijs, houdbaarheid en kwaliteit. Je bent in staat om prioriteiten te stellen wanneer diverse taken tegelijkertijd om je aandacht vragen.

Voorronde Bloembinder

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Bloembinder

Voor ruim 70% van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes is een locatie en datum ingepland. Bekijk het overzicht hier. Na de zomervakantie vind je alle informatie op deze wedstrijdpagina.

Finale Bloembinder

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Bloembinder wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden