Apothekersassistent

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Deelnemers gaan als echte apothekersassistenten te werk. Cliënten komen langs en stellen verschillende vragen over uitleg over hulpmiddelen of zelfzorg. Afwikkeling recepten en cliëntcontact worden ook getoetst.

Wat doe je als Apothekersassistent?

Als apothekersassistent vervul je een adviserende, controlerende en verkopende rol bij het bieden van farmaceutische patiëntenzorg. Bij het afhandelen van recepten is je rol uitvoerend, controlerend en bewakend. Je bent verantwoordelijk voor je eigen handelen. Er is dan ook sprake van een grote mate van verantwoordelijkheid, aangezien een verkeerd advies of recept ernstige gevolgen voor de zorgvrager kan hebben. Het is daarom belangrijk dat je, in opdracht van de apotheker of behandelaar, handelt binnen de grenzen van je bekwaamheid en bevoegdheid. Je werkt zelfstandig binnen een team van meerdere assistenten. Bij twijfel overleg je met de apotheker of collega-apothekersassistenten. De apotheker draagt de eindverantwoordelijkheid voor de werkzaamheden in de apotheek.

Voorronde Apothekersassistent

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Apothekersassistent

Na 1 oktober 2020 delen wij de data en locatie van de ingeplande kwalificatiewedstrijden 2020-2021

Finale Apothekersassistent

6 weken voorafgaand aan de finalewedstrijd wordt de factsheets met alle benodigde finale-informatie gedeeld op deze pagina.

Bekijk de volledige factsheet

Apothekersassistent wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden