Apothekersassistent

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Deelnemers gaan als echte apothekersassistenten te werk. Cliënten komen langs en stellen verschillende vragen over uitleg over hulpmiddelen of zelfzorg. Afwikkeling recepten en cliëntcontact worden ook getoetst.

Wat doe je als Apothekersassistent?

Als apothekersassistent vervul je een adviserende, controlerende en verkopende rol bij het bieden van farmaceutische patiëntenzorg. Bij het afhandelen van recepten is je rol uitvoerend, controlerend en bewakend. Je bent verantwoordelijk voor je eigen handelen. Er is dan ook sprake van een grote mate van verantwoordelijkheid, aangezien een verkeerd advies of recept ernstige gevolgen voor de zorgvrager kan hebben. Het is daarom belangrijk dat je, in opdracht van de apotheker of behandelaar, handelt binnen de grenzen van je bekwaamheid en bevoegdheid. Je werkt zelfstandig binnen een team van meerdere assistenten. Bij twijfel overleg je met de apotheker of collega-apothekersassistenten. De apotheker draagt de eindverantwoordelijkheid voor de werkzaamheden in de apotheek.

Voorronde Apothekersassistent

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Apothekersassistent

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Apothekersassistent tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Afi Kolařík Zadkine Daniella de Zwart 25-03-2021
Anneriet van Belzen ROC Horizon College Margriet Pijper 25-03-2021
Demi Akkerman Koning Willem I College Rianne Jansen 25-03-2021
Emma van der Woude Scalda Petra Hamelink 25-03-2021
Joep Kwak ROC Nijmegen Natanja ten Ham 25-03-2021
Kyra Esméé Zwart ROC Friese Poort Carin Vellinga 25-03-2021
Thessa Hop Deltion College Janine Ganzevles 25-03-2021
Hala Mehaisen mboRijnland Sharon Piket 26-03-2021
Lynn Van der Tuuk Albeda Fairouz Talbi 26-03-2021
Melany Wilbrink MBO Amersfoort Sita Jurhawan 26-03-2021
Nilufer Tekin Rijn IJssel Margit den Hartog 26-03-2021
Patricia Neder ROC van Twente Anneloes Nijkamp 26-03-2021
Salina Kamar Aventus Colette Carsouw 26-03-2021

Wedstrijdlocatie

ROC Nijmegen i.s.m. BENU
Campusbaan 6
6512 BT Nijmegen

Workshop Manager

De contactgegevens van je workshop manager ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van je wedstrijd via de uitnodigingsmail.

Overige belangrijke informatie wordt 4 tot 6 weken voor je wedstrijddatum aan deze website toegevoegd. Dit is een dynamisch document, dus check regelmatig of er updates zijn! 7 dagen voorafgaand aan je wedstrijd is de factsheet definitief en zullen er geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Apothekersassistent wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden