Pers en Media

Persvragen EuroSkills

Ben je journalist en heb je vragen over Team Netherlands of EuroSkills/WorldSkills? Of wil je in contact komen met de Nederlandse deelnemers of met medewerkers van WorldSkills Netherlands? Onze perswoordvoerder is je graag van dienst en helpt je verder!

Wat is EuroSkills?

EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden meer dan 600 jonge vakmannen en vakvrouwen in wedstrijdvorm om de titel van beste vakman of vakvrouw van Europa. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die er op deze aardbol rondlopen. Dit maakt EuroSkills tot het grootste beroepenevenement van Europa.

EuroSkills 2020 in Graz, Oostenrijk is de 46-ste editie. Om media zo goed mogelijk te informeren, vind je op de perspagina van het evenement alles wat je nodig hebt.

Wie vormen Team Netherlands?

Tijdens EuroSkills 2020 strijden 30 Team Netherlands deelnemers om de titel van beste vakman of -vrouw in hun vakgebied. De deelnemers hebben zich gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo.

In het schooljaar 2020-2021 doen vrijwel alle mbo-scholen mee aan de nieuwe editie van Skills Heroes. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 900 opleidingen in zestig wedstrijdrichtingen. Zij maken kans om zich tijdens voorrondes, kwalificaties en het NK te kwalificeren voor de volgende lichting van Team Netherlands.

 

Toolkit voor media

Media kunnen gebruikmaken van persberichten, speciaal promotiemateriaal, foto’s en video’s. 

  • Promotiemateriaal
    Download logo’s en banners.
  • Persberichten
    Lees de persberichten over Team Netherlands.
  • Foto’s en video’s
    Beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Bekijk het beeldmateriaal van voorgaande edities.

Programma

De wedstrijden zijn elke dag te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Deelnemers zijn voor persvragen voor of na die tijd beschikbaar, in overleg met de perswoordvoerder van WorldSkills Netherlands.

Het gehele programma van Team Netherlands wordt op een later moment bekendgemaakt.

 

Contactgegevens voor pers

WorldSkills Netherlands
Limaweg 25
2743 CB Waddinxveen

info@worldskillsnetherlands.nl
0172 211 120

Persberichten 

Aankondiging Skills The Finals 2022

Aankondiging Skills The Finals 2022

Het jaarlijkse NK voor beroepen Skills The Finals vindt op 31 maart en 1 april 2022 plaats in Utrecht. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de Jaarbeurs strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun...

Lees meer
Nederlands team voor ‘EK beroepen’ bekend

Nederlands team voor ‘EK beroepen’ bekend

26 mbo-vaktalenten naar EuroSkills 2020, Graz Oostenrijk De 26 Nederlandse deelnemers voor komende editie van het EK voor beroepen is bekend. Als Team Netherlands nemen zij van 6 t/m 10 januari 2021 deel aan EuroSkills 2020. Deze 26 Nederlandse vaktalenten zijn allen...

Lees meer

Locatie