Pers en Media

Persvragen EuroSkills

Ben je journalist en heb je vragen over Team Netherlands of EuroSkills/WorldSkills? Of wil je in contact komen met de Nederlandse deelnemers of met medewerkers van WorldSkills Netherlands? Onze perswoordvoerder is je graag van dienst en helpt je verder!

Wat is EuroSkills?

EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden meer dan 600 jonge vakmannen en vakvrouwen in wedstrijdvorm om de titel van beste vakman of vakvrouw van Europa. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die er op deze aardbol rondlopen. Dit maakt EuroSkills tot het grootste beroepenevenement van Europa.

EuroSkills 2020 in Graz, Oostenrijk is de 46-ste editie. Om media zo goed mogelijk te informeren, vind je op de perspagina van het evenement alles wat je nodig hebt.

Wie vormen Team Netherlands?

Tijdens EuroSkills 2020 strijden 30 Team Netherlands deelnemers om de titel van beste vakman of -vrouw in hun vakgebied. De deelnemers hebben zich gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo.

In het schooljaar 2020-2021 doen vrijwel alle mbo-scholen mee aan de nieuwe editie van Skills Heroes. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 900 opleidingen in zestig wedstrijdrichtingen. Zij maken kans om zich tijdens voorrondes, kwalificaties en het NK te kwalificeren voor de volgende lichting van Team Netherlands.

 

Toolkit voor media

Media kunnen gebruikmaken van persberichten, speciaal promotiemateriaal, foto’s en video’s. 

  • Promotiemateriaal
    Download logo’s en banners.
  • Persberichten
    Lees de persberichten over Team Netherlands.
  • Foto’s en video’s
    Beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Bekijk het beeldmateriaal van voorgaande edities.

Programma

De wedstrijden zijn elke dag te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Deelnemers zijn voor persvragen voor of na die tijd beschikbaar, in overleg met de perswoordvoerder van WorldSkills Netherlands.

Het gehele programma van Team Netherlands wordt op een later moment bekendgemaakt.

 

Contactgegevens voor pers

WorldSkills Netherlands
Limaweg 25
2743 CB Waddinxveen

info@worldskillsnetherlands.nl
0172 211 120

Persberichten 

Internationaal goud, zilver en brons voor mbo-vakkampioenen

Internationaal goud, zilver en brons voor mbo-vakkampioenen

Een viertal Nederlandse mbo-vakkampioenen is internationaal in de prijzen gevallen. Bij de Belgische kampioenschappen Startech’s Days, van 12 tot en met 17 november in Ciney, wonnen alle vier de Nederlandse deelnemers een medaille. Luc de Wit, Nederlands kampioen...

Lees meer
Skills The Finals 2023 in Amsterdam

Skills The Finals 2023 in Amsterdam

Het jaarlijkse NK voor vakwedstrijden in het (v)mbo, Skills The Finals, vindt op donderdag 23 en vrijdag 24 maart 2023 plaats in Amsterdam. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement in de RAI strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel...

Lees meer

Locatie