Pers en Media

Persvragen EuroSkills

Ben je journalist en heb je vragen over Team Netherlands of EuroSkills/WorldSkills? Of wil je in contact komen met de Nederlandse deelnemers of met medewerkers van WorldSkills Netherlands? Onze perswoordvoerder is je graag van dienst en helpt je verder!

Wat is EuroSkills?

EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden meer dan 600 jonge vakmannen en vakvrouwen in wedstrijdvorm om de titel van beste vakman of vakvrouw van Europa. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die er op deze aardbol rondlopen. Dit maakt EuroSkills tot het grootste beroepenevenement van Europa.

EuroSkills 2020 in Graz, Oostenrijk is de 46-ste editie. Om media zo goed mogelijk te informeren, vind je op de perspagina van het evenement alles wat je nodig hebt.

Wie vormen Team Netherlands?

Tijdens EuroSkills 2020 strijden 30 Team Netherlands deelnemers om de titel van beste vakman of -vrouw in hun vakgebied. De deelnemers hebben zich gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo.

In het schooljaar 2020-2021 doen vrijwel alle mbo-scholen mee aan de nieuwe editie van Skills Heroes. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 900 opleidingen in zestig wedstrijdrichtingen. Zij maken kans om zich tijdens voorrondes, kwalificaties en het NK te kwalificeren voor de volgende lichting van Team Netherlands.

 

Toolkit voor media

Media kunnen gebruikmaken van persberichten, speciaal promotiemateriaal, foto’s en video’s. 

  • Promotiemateriaal
    Download logo’s en banners.
  • Persberichten
    Lees de persberichten over Team Netherlands.
  • Foto’s en video’s
    Beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Bekijk het beeldmateriaal van voorgaande edities.

Programma

De wedstrijden zijn elke dag te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Deelnemers zijn voor persvragen voor of na die tijd beschikbaar, in overleg met de perswoordvoerder van WorldSkills Netherlands.

Het gehele programma van Team Netherlands wordt op een later moment bekendgemaakt.

 

Contactgegevens voor pers

WorldSkills Netherlands
Limaweg 25
2743 CB Waddinxveen

info@worldskillsnetherlands.nl
0172 211 120

Persberichten 

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Lees meer
Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

20 vmbo-leerlingen en één regioteam kunnen zich nu Nederlands Kampioen noemen. Tijdens Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied! In aanloop naar de finales van Skills Talents, deden duizenden...

Lees meer

Locatie