Pers en Media

Persvragen WorldSkills

Ben je journalist en heb je vragen over Skills Team Nederland of WorldSkills? Of wil je in contact komen met de Nederlandse deelnemers of met medewerkers van WorldSkills Netherlands? Onze perswoordvoerder is je graag van dienst en helpt je verder!

Wat is WorldSkills?

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. Om het jaar strijden meer dan 1.600 jonge vakmannen en vakvrouwen in vakwedstrijdvorm om de titel van beste vakman of vakvrouw van de wereld. Een felbegeerde titel, die al zestig jaar met veel enthousiasme en inzet wordt verdiend door de beste vaktalenten die er op deze aardbol rondlopen. Dit maakt WorldSkills tot het grootste beroepenevenement van de wereld.

WorldSkills 2019 in Kazan, Rusland is de 45-ste editie. WorldSkills wordt georganiseerd van 22 augustus t/m 27 augustus 2019. Het evenement vindt plaats in het Kazan Expo International Exhibition Centre, expositiehallen op een terrein van 74,8 hectares bij Kazan International Airport en WorldSkills Village.

Om media zo goed mogelijk te informeren, vind je op de perspagina van het evenement alles wat je nodig hebt.

Wie vormen Team NL?

Tijdens WorldSkills 2019 strijden 30 Skills Team Nederland deelnemers om de titel van beste vakman of -vrouw in hun vakgebied. De deelnemers hebben zich gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het mbo.

In het schooljaar 2019/2020 doen vrijwel alle mbo-scholen mee aan de nieuwe editie van Skills Heroes. Inmiddels vindt deelname plaats door studenten van 900 opleidingen in 55 wedstrijdrichtingen. Zij maken kans om zich tijdens voorrondes, kwalificaties en het NK te kwalificeren voor de volgende lichting van Team NL. 

 

Toolkit voor media

Media kunnen gebruikmaken van speciaal promotiemateriaal, foto’s en video’s. Ook kunnen ze alle persberichten over Team NL lezen.

  • Promotiemateriaal
    Download logo’s en banners.
  • Persberichten
    Lees de persberichten over Team NL.
  • Foto’s en video’s
    Beelden zeggen meer dan 1.000 woorden. Bekijk het beeldmateriaal van voorgaande edities.

Programma

De wedstrijden zijn elke dag te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur. Deelnemers zijn voor persvragen voor of na die tijd beschikbaar, in overleg met de perswoordvoerder van WorldSkills Netherlands.

Bekijk het gehele programma van Team Nederland via onderstaande link.

 

Contactgegevens voor pers

WorldSkills Netherlands
Limaweg 25
2743 CB Waddinxveen

info@worldskillsnetherlands.nl
0172 211 120

Persberichten 

Top Nederlands vaktalent gaat voor goud op NK beroepen

Bezoekers ontdekken hun eigen skills op Skills The Finals van 20 tot en met 22 maart in RAI Amsterdam Tussen 14 februari en 16 maart vinden op verschillende locaties in het land 18 nationale kampioenschappen plaats van de mbo-vakwedstrijden Skills Heroes. Van 20 tot...

Lees meer
Nieuw: de Play Your Skills app!

Nieuw: de Play Your Skills app!

WorldSkills Netherlands heeft in samenwerking met PlaytoWork een nieuwe app ontwikkeld waarbij jongeren spelenderwijs hun interesses achterhalen zodat ze een goede keuze kunnen maken voor hun studie- en beroepskeuze. Deze app is een extra middel dat ingezet kan worden...

Lees meer
Winnaars tijdens het mbo ambassadeursgala

Winnaars tijdens het mbo ambassadeursgala

Persbericht Apeldoorn, 19-11-2018 Dit zijn de vijf winnaars van het Ambassadeursgala mbo! Het daverende Ambassadeursgala van 19 november heeft het mbo vijf winnaars opgeleverd. MBO Raad, SBB en WorldSkills Netherlands zetten met hun prijzen niet alleen studenten in de...

Lees meer
Skills The Finals 2019

Skills The Finals 2019

16 MEI 2018 GROOTSTE BEROEPENEVENEMENT VAN NEDERLAND NK VOOR BEROEPEN, 20-22 MAART 2019 IN RAI AMSTERDAM Van 20 tot en met 22 maart 2019 organiseert WorldSkills Netherlands volgend jaar samen met partnerscholen uit Amsterdam de vierde editie van het NK beroepen,...

Lees meer

Locatie