Winnaars

Skills The Finals winnen, en dan?

Meedoen is belangrijker dan winnen, maar winnen is wel leuk! Tijdens vakwedstrijden maken deelnemers groei door en leren ze dingen die ze op school niet leren. Skills Heroes deelnemers maken in een aantal finales zelfs kans om onderdeel te worden van Team Nederland en deel te nemen aan internationale vakwedstrijden. WorldSkills, het wereldkampioenschap voor beroepen, of EuroSkills, het Europees kampioenschap voor beroepen.

Skills Talents

Skills Talents deelnemers strijden in teams van 3 om het beste vakteam van Nederland te worden, na afloop van de finale wordt tijdens de prijsuitreiking per wedstrijd het winnende vakteam op het podium uitgeroepen. Daarnaast wordt het beste provincieteam bekendgemaakt, dat is de beste provincie van Nederland! Uiteraard is er voor alle wedstrijdkandidaten een certificaat van deelname. Deze kunnen zij op hun LinkedIn pagina plaatsen, zodat iedereen ziet dat ze hebben deelgenomen.

Skills Heroes

Tijdens de prijsuitreiking van Skills Heroes wordt per wedstrijd de top 3 op het podium bekendgemaakt. Voor de deelnemers een spannend moment, ze kunnen de titel en medaille van beste vakman of /-vrouw in hun vakrichting winnen! Aan alle Skills Heroes deelnemers wordt er een certificaat van deelname uitgereikt, welke zij aan hun LinkedIn pagina kunnen toevoegen. Werkgevers zien daardoor dat ze tot de beste van Nederland behoren in hun vakgebied.

Internationaal vervolg

Na Skills The Finals hebben enkele nationaal kampioenen van Skills Heroes de mogelijkheid om zich te selecteren als lid van Team Nederland en kunnen zij deelnemen aan internationale vakwedstrijden. Om het jaar is dat het wereldkampioenschap WorldSkills of het Europees kampioenschap EuroSkills. Om geselecteerd te worden voor Team Nederland moet allereerst de wedstrijd geselecteerd zijn voor deelname vanuit Nederland aan WorldSkills of EuroSkills. Is dat het geval? Dan zijn er nog enkeleĀ criteria waar deelnemers aan moeten voldoen, zoals leeftijd en inzet. Bekijk Team NL voor WorldSkills 2019:

WorldSkills 2019

Meer informatie over het WK voor beroepen in Kazan.