Zilver en brons voor Nederland op WK WorldSkills

11 oktober 2011 | Persberichten

Nederland heeft zilver en brons behaald op WorldSkills, het wk voor beroepen dat van 5 t/m 8 oktober plaatsvond in Londen. De zilveren medaille ging naar Philine van den Hul (etaleren). Geert Dorresteijn behaalde met zijn vak koudetechniek de bronzen medaille. Daarnaast wonnen elf Nederlandse mbo-jongeren een medaille voor excellent vakmanschap, omdat zij boven de gemiddelde norm scoorden. In totaal namen 27 Nederlandse kandidaten deel aan de wedstrijden.

Nederland doet met dit resultaat goed mee in een veld van 58 landen waarbij Aziatische landen de ranglijst aanvoeren. Nederland behaalde ook op ander vlak goede resultaten. Zo haalden de kandidaten van de technische beroepen mechatronica, lassen en industriële automatisering topresultaten in een sterk deelnemersveld. Tom Wesstein en Danny de Vries (mechatronica) ontvingen de medaille voor ‘Best of Nation’ omdat zij met 533 punten de beste prestatie van Nederland hebben neergezet.

Het niveau van de wedstrijden ligt iedere WorldSkills editie hoger. Zo nam China voor het eerst deel. Door een steeds betere voorbereiding stijgt het niveau van de Nederlandse kandidaten. In totaal streden bijna duizend jongeren op WorldSkills, variërend in beroepen als autospuiten, verpleegkunde en robotica. Net als in 2009 scoorde Korea gemiddeld de hoogste punten.

WorldSkills bestaat sinds 1950 en is ontstaan om de waardering voor vakmanschap en de instroom in het beroepsonderwijs te vergroten. WorldSkills 2011 is de 41e editie en werd bezocht door ca. 200.000 bezoekers. WorldSkills 2013 vindt plaats in Leipzig, Duitsland.

Stichting Skills Netherlands coördineerde de Nederlandsen deelname aan WorldSkills 2011. Deelname werd daarnaast mogelijk gemaakt door: Ministerie van OCW, Ministerie van EL&I, Bureau TOP, Calibris, Deltion College, Fundeon, Nimeto Utrecht, OTIB, ROC van Twente, Aequor, Savantis, SVH, VHG, VOC, Anko Zakenreizen, Arbesko, Hago, Stayokay en Würth.

Alle resultaten, video’s en foto’s vindt u op www.worldskills-team.nl


Noot voor de redactie:

De kandidaten landen morgen 10 oktober om 19.30 uur op Schiphol (vluchtnummer: KL 1022). Zij gaan direct naar Dakota’s Café, Bar & Restaurant op de 3e etage van vertrekhal 1, waar ze worden ontvangen door supporters. U bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn. echter uitsluitend nadat accreditatie is verleend.

Voor accreditatie of een interview met één van de kandidaten kunt u contact opnemen met Muriel Mariman via 06 33884211of Marc Fonhof via fonhof@skills-nethelands.nl of 0172-211120.

Connect:

Laatste nieuws

Voorrondes verpleegkundige en verzorgende IG bij het Horizon College

Vrijdag 15 oktober vonden op het Horizon College de voorrondes verpleegkundige en verzorgende IG plaats. 24 studenten hebben tegen elkaar gestreden om de beste te worden van het Horizon college en zich te selecteren voor de kwalificatiewedstrijd. Ingrid Mathot, Skills...

Voorronden bij Deltion College

Promoteam-lid Sander Damsma, oud-deelnemer aan vakwedstrijd sanitaire- en verwarmingstechnicus, was op dinsdag 12 oktober aanwezig bij de voorrondes op het Deltion College. Deltion College organiseert maar liefst 21 voorrondewedstrijden, gisteren waren de deelnemers...

Voorronde hovenier bij het Lentiz onderwijsgroep

Om te bepalen wie Lentiz onderwijsgroep mag vertegenwoordigen tijdens de kwalificatiewedstrijden en/of de finale, houden ze bij Lentiz deze periode voorrondes. Op 12 oktober werd de voorronde hovenier gehouden. Yvonne Lankwarden is Skills coördinator voor de Skills...

Persoonlijke aanpak trekt studente over de streep bij techniekstudie

Een inspirerend beroep van een familielid, een docent die in je gelooft: daarom volgt Laura Kortekaas met plezier en zelfvertrouwen de mbo-opleiding luchtvaarttechniek en sleutelt ze nu aan helikopters bij Defensie. Lees meer over haar ervaring als vrouw in de...

Met lef en lof in Italië

La dolce vita, spaghetti al ragù, prosciutto, tagliata di manzo, tiramisu, espresso, vino, de Italianen weten het lekkere leven te waarderen. Maar afwijken van hun ‘klassieke keuken’ en andere culinaire hoogtepunten zoeken is voor hen een ding. In de grote steden vind...

Videos

Nieuwsbrief