Vier Team Netherlands deelnemers naar wedstrijd in België

12 november 2022 | Team NL

Op 13 november starten vier deelnemers uit Team Netherlands hun internationale wedstrijd in België. Autotechnicus Mitch, CAD-tekenaar Matthijs, Media- en applicatieontwikkelaar Luc en Kapper Huseen strijden in een speciale internationale competitie tijdens de Nationale kampioenschappen, Startech Days, van België om de titel. Alle foto’s zijn hier te zien.

16 november 21.00 uur
Alle vier Team Netherlands deelnemers behalen medaille!
Luc de Wit, Nederlands kampioen Applicatie- en mediaontwikkelaar werd eerste en nam een gouden medaille mee naar huis. Matthijs Oosters, Nederlands kampioen CAD-tekenaar en Nederlands kampioen kapper Huseen Alshikh-Khaled wonnen het zilver. Brons was er voor Nederlands kampioen Autotechnicus Mitch van der Heijden. Gefeliciteerd!

16 november 19.30 uur
Prijsuitreiking 
De prijsuitreiking is live te volgen via : https://fb.watch/gQVfwc-xAS/ 

Of volg het op onze Instagram Stories via worldskillsnl.

15 november 17.30 uur
Einde wedstrijddag 3
De laatste wedstrijddag is afgerond. Luc startte zijn dag om 9.30 uur, in 3 uur moest hij een spel ontwerpen. Na de lunch een samenwerkingsopdracht met een andere deelnemer. Matthijs ging om 8.30 uur van start en moest een product (wit met belettering, zie foto) digitaal herproduceren. Huseen startte zijn eerste opdracht van vandaag met een permanent (zie foto met model krullen voor het voorbeeld). ‘S middags ging hij aan de slag met een herenkapsel, zijn specialiteit. Zie de foto voor het eindresultaat.

14 november 17.30 uur
Wedstrijddag 2: reacties van de deelnemers
Luc heeft vanmiddag opdracht 4 met goed gevolg en gevoel afgerond. Hij maakte een website op basis van de server die hij daar vanochtend voor heeft gemaakt. Luc heeft de ervaring dat dit meestal een lastige opdracht is, maar hij is er beter dan verwacht uitgekomen.

Matthijs heeft een erg goede dag gehad! Zowel het modelleren, samenstellen als tekenen ging goed. De uitdaging zat hem in het maken van de animatie, waarin hij het aansturen van de parameters lastig vond. Na een foutmelding vlak na het opstarten is het Matthijs met een omweg gelukt dit op te lossen, met hetzelfde resultaat. Matthijs: “Ik heb onwijs veel zin in wedstrijddag 3! De opdracht is nog niet bekend dus dat is nog even spannend.”

Huseen is erg tevreden over zijn eerste opdracht van vandaag. Tijdens de tweede opdracht moest hij een model kleuren en opsteken. De kleur opdracht viel een beetje tegen, omdat de kleuren niet goed gedekt hebben, hij kreeg daardoor niet het resultaat wat hij wilde. Het opgestoken kapsel zag er goed uit, Huseen vond zelf dat de afwerking beter kon.

14 november 09.00 uur
Wedstrijddag 2 van start
De tweede wedstrijddag is begonnen. Huseen maakt een commercieel vrouwenkapsel en het 3D-ontwerp van Matthijs is geprint.

13 november 17.00 uur
Wedstrijddag 1 ten einde
Matthijs heeft vandaag zijn 1e opdracht afgerond. Hij heeft vanuit 3D-scans onderdelen omgezet naar bruikbare inventor onderdelen (onderdelen voor het tekenprogramma). Met deze onderdelen maakt hij een bestuurbare mini auto op rupsbanden.

13 november 09.00 uur
Wedstrijddag 1
De wedstrijddag is begonnen. Luc gaat aan de slag met 2 opdrachten vandaag. Opdracht 1 bestaat uit meerdere kleine opdrachten, het gaat hier om de zogenaamde speedtest. De deelnemers dienen in zo kort mogelijke tijd zoveel mogelijk opdrachten af te ronden. De uitdaging hierin is om binnen de beschikbare tijd de juiste keuzes te maken. Opdracht 2 bestaat uit het responsive maken van een website. Voor kapper Huseen staan ook 2 opdrachten te wachten vandaag. Tijdens het eerste onderdeel kleurt en knipt hij en in het tweede onderdeel maakt hij een bruidskapsel met kleuren en opsteken.

Connect:

Laatste nieuws

Boaz en Ruben doen in Salzburg mee aan wereldkampioenschap

Boaz Poppelier en Ruben Boorsma uit Team Netherlands doen in Salzburg, Oostenrijk, mee aan de internationale competitie 'WorldSkills Special Edition'. Ruben gaat in het vakgebied Metselaar de strijd aan met 19 deelnemers van over de hele wereld. Boaz staat in een...

Team Netherlands deelnemers gaan strijd aan in Polen

Vijf Team Netherlands deelnemers zijn afgereisd naar Gdansk in Polen om deel te nemen aan een internationale Skills wedstrijd, tijdens SkillsPoland, in hun vakgebied. Op 22 november start Julius Tromp van ROC van Amsterdam zijn wedstrijd koken. Sanitaire- en...

Ga ervoor, en je kunt alles bereiken!

Heel wat mensen denken bij CAD tekenen dat je de hele dag technische 3D-tekeningen op de computer maakt, maar we doen zoveel meer. In mijn beroep ontwerp je uiteenlopende machines en apparaten, van heggenscharen tot treinen, en je stuurt de soms langdurige...

‘Het WK en EK hebben me al veel mooie opdrachten opgeleverd’

Sinds tien jaar heb ik een eigen bouwbedrijf en maken we vooral luxe vrijstaande villa’s waarbij ik met de architecten en opdrachtgevers actief meedenk over de uitvoering. Dat een goede voorbereiding zeventig procent van het resultaat bepaalt, leerde ik van de...

Videos

Nieuwsbrief