Miryanne – van gastvrouw naar kok

8 september 2023 | Nieuws, Team NL

Voor Miryanne is EuroSkills niet haar eerste internationale vakwedstrijd. Vier jaar geleden heeft ze deelgenomen als gastvrouw en nu staat ze te strijden om de titel als kok.

Op misschien de lekkerst ruikende wedstrijdvloer van EuroSkills bereidt ze talloze gerechten. “Eergisteren was de eerste dag voor ons en ik begon met het maken van een Spaanse tortilla en een bouillabaisse, dat is een vissoep, met een garnituur in het bord. Over het algemeen is het goed gegaan. Ik was alleen vergeten de messen klaar te leggen! Gister moest ik weer twee gerechten maken. Het eerste gerecht was een vegan dessert waar verplicht sinaasappel en citroen in moest zitten.”

Onder het internationale gezelschap bevinden zich veel mannen, wat haar extra motiveert om een topprestatie neer te zetten. “We zijn hier natuurlijk met 23 deelnemers, waarvan vier of vijf vrouwen. Ik denk dat de mannen de vrouwen soms een beetje onderschatten. Ik denk dat het heel vet zou zijn als één van de vrouwen zou winnen, het liefst ik, haha!”

Bekijk de foto’s van Miryanne

Of Miryanne een podiumplek weet te bemachtigen wordt zaterdag 9 september bekendgemaakt. Volg ons op social media om direct op de hoogte te zijn.
InstagramFacebook | LinkedIn

Connect:

Laatste nieuws

Vacature Relatie- en Sponsormanager

Jongeren inspireren en motiveren voor beroepsonderwijs en vakmanschap; dat staat centraal bij alles wat we doen! Bij WorldSkills Netherlands werken we er hard aan om vmbo-scholieren en mbo-studenten bewust te maken van hun unieke talenten, kansen en mogelijkheden. We...

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief