35 jonge kampioenen naar WK beroepen in Brazilië

28 juli 2015 | Persberichten

Alle 35 zijn ze er klaar voor! Hét WK beroepen in São Paulo, Brazilië: WorldSkills. Na maanden keihard trainen, vertrekken de kandidaten, voornamelijk mbo-studenten, op donderdag 6 augustus vanaf Schiphol naar Brazilië. De vakmannen en –vrouwen zijn al Nederlands kampioen in hun vakgebied, maar gaan het nu opnemen tegen leeftijdgenoten uit de hele wereld. Zijn zij ook de beste ter wereld? Dat weten we na de prijsuitreiking op 16 augustus.

In São Paulo strijden ruim 1200 jonge kandidaten uit 75 landen, in 50 beroepen voor de eretitel. Nederland doet mee met 30 vakrichtingen (beroepen), waaronder tuinaanleg, mobiele robotica, verpleegkunde, lassen, etaleren, metselen en meubelmaken. Tijdens de vier wedstrijddagen moeten zij, onder toeziend oog van honderdduizenden bezoekers, diverse opdrachten uitvoeren op hun eigen vakgebied.

Alle kandidaten zijn getraind en begeleid door experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen. Deelname aan vakwedstrijden is voor de kandidaten een onvergetelijke ervaring en draagt bij aan een mooie carrière. Zo deed bekende televisie kok Rudolf van Veen in 1988 ook mee aan het evenement.

35 Nederlands kampioenen

Onze 35 kandidaten werden vorig jaar Nederlands kampioen tijdens de mbo-vakwedstrijden van ‘Skills Heroes’, ‘Vakkanjers’ en Branchevereniging VHG. Zo hebben zij zich gekwalificeerd voor deelname aan WorldSkills in Brazilië. Vanaf september beginnen de nieuwe mbo-vakwedstrijden op 90% van alle mbo-scholen in Nederland. Dan worden nieuwe studenten uitgedaagd uit te blinken in hun vakgebied. Zij kunnen zich kwalificeren voor EuroSkills eind 2016 in Göteborg, Zweden. De volgende WorldSkills wordt in 2017 georganiseerd in Abu Dhabi.

Skills Netherlands

Nederland kan niet zonder goede vakmensen. Daarom promoot Skills Netherlands het belang van vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. Dat doet zij door het ontwikkelen en organiseren van diverse evenementen en vakwedstrijden, nationaal en internationaal. Skills Netherlands wordt hierin ondersteund door de ministeries van OCW en EZ en vele partners vanuit het onderwijs en bedrijfsleven.

Kijk op www.worldskills-team.nl voor meer informatie over de kandidaten. Bekende YouTuber Niels (Gierige Gasten TV) maakt momenteel ook een serie rondom de kandidaten die aan WorldSkills meedoen: www.youtube.com/skillstvnl.

 


 

Noot voor de redactie:

Voor meer informatie en/of een interview met de kandidaat, kunt u contact opnemen met Skills Netherlands, Marc Fonhof via fonhof@skills-netherlands.nl of via 088-0808860.

Hoge resolutie beeldmateriaal is te vinden op http://fotobank.skillsnetherlands.nl/WorldSkills/2015 en op http://fotobank.worldskillsnetherlands.nl/SkillsHeroes/2015/Fotocampagne-SH-2015-2016/n-mpFRrj/

Persuitnodiging

Wilt u aanwezig zijn bij het vertrek van Team Nederland vanaf Schiphol op donderdagochtend 6 augustus of bij de terugontvangst op woensdag 19 augustus, neemt u dan contact met ons op.

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

René Smit, winnaar van de Ir. W. Maas Geesteranusprijs 2024

In 2024 heeft de jury van het Ir. W. Maas Geesteranus Fonds besloten de prijs uit te reiken aan praktijkinstructeur René Smit van het Kempenhorst College in Oirschot. De winnaar is daarmee benoemd tot de meest inspirerende VMBO docent / praktijkinstructeur in het...

Skills The Finals 2024: 73 mbo kampioenen

Nederland heeft er 73 nieuwe vakkampioenen bij! Tijdens Skills The Finals streden ruim 600 mbo-studenten om de beste te zijn in hun vakgebied. Vanavond werden de medailles uitgereikt op het immense podium in de Brabanthallen, met ruim 4.000 bezoekers in de zaal....

Skills The Finals 2024: 20 vmbo kampioenen!

20 vmbo-leerlingen en één regioteam kunnen zich nu Nederlands Kampioen noemen. Tijdens Skills The Finals op donderdag 21 maart streden 160 finalisten in duo’s om de beste te worden in hun vakgebied! In aanloop naar de finales van Skills Talents, deden duizenden...

Videos

Nieuwsbrief