Monteur mobiele werktuigen

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan zelfstandig aan de slag met de controle en reparatie van landbouwtechnische- en mobiele werktuigen en installaties. Ze verlenen ondersteuning aan de monteurs en de afdeling in- en verkoop van producten bij het opstellen van offertes.

Wat doe je als Monteur mobiele werktuigen?

De monteur mobiele werktuigen werkt zowel in de werkplaats van een bedrijf als op locatie. Hij werkt aan bijvoorbeeld tractoren en landbouwwerktuigen. Hij stelt een diagnose bij complexe storingen van een voertuig, voert modificatiewerkzaamheden uit en inspecteert de werktuigen. Hij heeft een flexibele instelling ten opzichte van werktijden; in de landbouw is het werk heel seizoensgebonden. De monteur mobiele werktuigen lost snel storingen op, eventueel ter plaatse.

Voorronde Monteur mobiele werktuigen

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Monteur mobiele werktuigen

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Monteur mobiele werktuigen tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Johan van Dijk Friesland College Lieuwe Greidanus 18-03-2021
Josco Rokx Curio Geerts Geerts 18-03-2021
Lars van Santen SOMA College Patrick Vuijk Noorland 18-03-2021
Martijn ten Have Clusius College Ruud Klomp 18-03-2021
Pepijn van Uijtert Helicon Opleidingen Dirk van de Donk 18-03-2021
Reinier Harskamp Aventus Rudi van der Vegte 18-03-2021

Wedstrijdlocatie

ism Fedecom
Laan van de Mensenrechten 500
7331 VZ Apeldoorn

Workshop Manager

De contactgegevens van je workshop manager ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van je wedstrijd via de uitnodigingsmail.

Overige belangrijke informatie wordt 4 tot 6 weken voor je wedstrijddatum aan deze website toegevoegd. Dit is een dynamisch document, dus check regelmatig of er updates zijn! 7 dagen voorafgaand aan je wedstrijd is de factsheet definitief en zullen er geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Monteur mobiele werktuigen wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden