Monteur mobiele werktuigen

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan zelfstandig aan de slag met de controle en reparatie van landbouwtechnische- en mobiele werktuigen en installaties. Ze verlenen ondersteuning aan de monteurs en de afdeling in- en verkoop van producten bij het opstellen van offertes.

Wat doe je als Monteur mobiele werktuigen?

De monteur mobiele werktuigen werkt zowel in de werkplaats van een bedrijf als op locatie. Hij werkt aan bijvoorbeeld tractoren en landbouwwerktuigen. Hij stelt een diagnose bij complexe storingen van een voertuig, voert modificatiewerkzaamheden uit en inspecteert de werktuigen. Hij heeft een flexibele instelling ten opzichte van werktijden; in de landbouw is het werk heel seizoensgebonden. De monteur mobiele werktuigen lost snel storingen op, eventueel ter plaatse.

Voorronde Monteur mobiele werktuigen

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Monteur mobiele werktuigen

Voor ruim 70% van de kwalificatiewedstrijden van Skills Heroes is een locatie en datum ingepland. Bekijk het overzicht hier. Na de zomervakantie vind je alle informatie op deze wedstrijdpagina.

Finale Monteur mobiele werktuigen

In maart 2022 vinden de Skills Heroes finalewedstrijden plaats. Informatie hierover is nu nog niet bekend. Naar verwachting is hier na de zomer alle relevante informatie te vinden over de finalewedstrijd. Houd de website in de gaten.

Monteur mobiele werktuigen wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden