Junior stylist

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan aan de slag met een opdracht van de bekende Nederlandse ontwerper Sjaak Hullekes. Naar aanleiding van een aangeleverde technische tekening en bijbehorende specificaties gaat elke finalist een patroon tekenen en een sample maken uit de huidige collectie Hul le Kes.

Wat doe je als Junior stylist?

De junior stylist draagt bij aan een geheel ontwerp- en productieproces in de modebranche. Je ontwikkelt concepten, maakt collecties en stuurt het ontwikkelproces aan. Je bent trendbewust, creatief en hebt specialistische kennis op het gebied van onderzoeksmethoden, doelgroepen, productiepatronen, productiemiddelen en maatschema’s. De junior stylist is continu trend- en kwaliteitsbewust en actief gericht op het volgen van ontwikkelingen op modegebied. Sfeer, kleur, materiaal en innovaties zijn daarbij voor hem/haar belangrijke begrippen en onderwerpen.

Voorronde Junior stylist

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Junior stylist

I.v.m. COVID-19 zijn er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden. Meer informatie

Finale Junior Stylist tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Björn Koppenaal Albeda Miranda Trieling 26-03-2021
Bodhi Frihet Ruijmgaart Deltion College Mattanja de Wilde 26-03-2021
Emma Magermans Summa College karin slegers 26-03-2021
Femke Plasmeijer Curio Niels Bon 26-03-2021
Femke Spanjersberg ROC Mondriaan Glenda de Vries 26-03-2021
Flora Maria Stok Aventus Monique Tadema 26-03-2021
Luus van Steenbergen Rijn IJssel Irene Weijs 26-03-2021
Maluvaï Swart ROC van Amsterdam Grietje Schelvis 26-03-2021
Nermin Elalan ROC van Twente Esther Kortink 26-03-2021

Wedstrijdlocatie

Locatie De Maere
van Galenstraat 19
7511JL Enschede

Workshop Manager

De contactgegevens van je workshop manager ontvang je 4 tot 6 weken voor aanvang van je wedstrijd via de uitnodigingsmail.

Overige belangrijke informatie wordt 4 tot 6 weken voor je wedstrijddatum aan deze website toegevoegd. Dit is een dynamisch document, dus check regelmatig of er updates zijn! 7 dagen voorafgaand aan je wedstrijd is de factsheet definitief en zullen er geen wijzigingen meer worden aangebracht.

Junior stylist wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden