Junior stylist

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

De deelnemers gaan aan de slag met een opdracht van de bekende Nederlandse ontwerper Sjaak Hullekes. Naar aanleiding van een aangeleverde technische tekening en bijbehorende specificaties gaat elke finalist een patroon tekenen en een sample maken uit de huidige collectie Hul le Kes.

Wat doe je als Junior stylist?

De junior stylist draagt bij aan een geheel ontwerp- en productieproces in de modebranche. Je ontwikkelt concepten, maakt collecties en stuurt het ontwikkelproces aan. Je bent trendbewust, creatief en hebt specialistische kennis op het gebied van onderzoeksmethoden, doelgroepen, productiepatronen, productiemiddelen en maatschema’s. De junior stylist is continu trend- en kwaliteitsbewust en actief gericht op het volgen van ontwikkelingen op modegebied. Sfeer, kleur, materiaal en innovaties zijn daarbij voor hem/haar belangrijke begrippen en onderwerpen.

Voorronde Junior stylist

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Junior stylist

Na 1 oktober 2020 delen wij de data en locatie van de ingeplande kwalificatiewedstrijden 2020-2021

Finale Junior stylist

6 weken voorafgaand aan de finalewedstrijd wordt de factsheets met alle benodigde finale-informatie gedeeld op deze pagina.

Bekijk de volledige factsheet

Junior stylist wordt mogelijk gemaakt door:

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden