Junior stylist

Wat is de wedstrijdopdracht?

De wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Enerzijds spelen deze in op de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied.  Anderzijds doen deze een beroep op zowel de vakkennis, vakvaardigheden als vakoverstijgende vaardigheden (21ste-eeuwse vaardigheden) van de deelnemer.

Deelnemers van de wedstrijd Junior Stylist worden uitgedaagd om een collectie item of volledige collectie volgens een thema te ontwerpen. Het ontwerp dient in lijn te zijn met de stijl en wensen van de opdrachtgever. Onderzoeksvaardigheden en conceptmatig denken zijn daarom belangrijke vaardigheden binnen deze wedstrijd. Daarnaast zijn we nieuwsgierig naar de ontwerper, diens stijl en de manier waarop dat tot uiting komt in het ontwerp. Presentatieskills en een goede motivatie moeten de opdrachtgever namelijk overtuigen en enthousiast maken.

Bekijk de achtdelige serie "Skills - The road to Excellence", gepresenteerd door Bruno Prent en Stephanie van Eer. In deze serie laten we je zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales.
Elke woensdag 15u een nieuwe aflevering!

Junior stylist wordt mogelijk gemaakt door:

Voorronde Junior stylist

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 1,5 tot 3 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Junior stylist

Meer informatie over deze kwalificatiewedstrijd volgt z.s.m. Houd de website in de gaten.

Finale Junior stylist

Wedstrijden mbo

Welke Skills Heroes wedstrijden
worden er aangeboden?