Internationaal ondernemer

Wat is de wedstrijdopdracht?

De wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Enerzijds spelen deze in op de trends en ontwikkelingen binnen het vakgebied.  Anderzijds doen deze een beroep op zowel de vakkennis, vakvaardigheden als vakoverstijgende vaardigheden (21ste-eeuwse vaardigheden) van de deelnemer.

Als jong ondernemer worden de deelnemers in de wedstrijd Internationaal ondernemer uitgedaagd om hun ondernemersdrift te laten zien. Zo moeten deelnemers zich verdiepen in diverse producten en de manier waarop die internationaal vermarkt kunnen worden. Het schrijven van een plan is een belangrijk onderdeel om de ideeën vorm en inhoud te geven. Kennis over o.a. landen, doelgroepen, internationale markten en prijs-, distributie- en promotiebeleid vormt de basis. Daarnaast wordt ook een beroep gedaan op de presentatieskills en moeten deelnemers hun ideeën overtuigend kunnen overdragen.

Finale Internationaal ondernemer (team) tijdens Skills The Finals

Lijst met deelnemers

Finalisten worden op alfabetische volgorde weergegeven.

Deelnemer Organisatie Begeleider Wedstrijddag
Friso Janssens & Gijs Testerink Deltion College Rody Damman 08-03-2023 - 08-03-2023
Jane Jularbal & Kiecharry Olang Zadkine Bas de De Reus 08-03-2023 - 08-03-2023

Wedstrijdlocatie

Deltion College
Mozartlaan 15
8031 AA Zwolle

Factsheet Internationaal ondernemen

Beste deelnemer,

Gefeliciteerd met jouw deelname aan de finalewedstrijd voor de wedstrijd Internationaal ondernemer.

Op woensdag 8 maart 2023 ga jij de strijd aan met studenten uit het hele land voor het Nederlands Kampioenschap  Skills The Finals.

In deze uitnodiging vertellen wij je meer over de wedstrijdlocatie en wedstrijddag. Op deze manier weet je waar/wanneer je verwacht wordt, neem deze informatie goed door met je begeleider zodat jullie samen een plan van aanpak kunnen maken.

Wedstrijdlocatie:

Deltion College
Mozartlaan 15, 8031 AA Zwolle

Ingang Gebouw Oost, melden bij de receptie

Joyce Kasteel – Skills coördinator
jkasteel@deltion.nl  - 06 50 63 44 47

Parkeergelegenheid & Openbaar vervoer:
Met de auto

Het parkeerterrein het dichtste bij de wedstrijdlocatie is Parkeergarage 1 (ingang aan de Obrechtstraat).

Mocht deze vol zijn dan zijn er de volgende uitwijkmogelijkheden beschikbaar (let op, deze liggen verder weg, dus houd rekening met extra tijd om naar de wedstrijdlocatie te lopen): Parkeergarage P2 (Obrechtstraat), Parkeergelegenheid P3 (Willaertstraat) en tot slot Parkeergelegenheid P4 (Industrieweg).

 

Met het openbaar vervoer

Het Deltion College is middels het openbaar vervoer goed bereikbaar. Vanaf Station Zwolle gaan er diverse buslijnen (vb 1 en 9) richting het Deltion College, waar voor de deur uitgestapt kan worden.

Aanvang wedstrijd:
Zorg dat je op tijd op de wedstrijdlocatie bent en houd rekening met mogelijke vertragingen in het verkeer of openbaar vervoer. Voor sommige deelnemers is de afstand erg groot, wij adviseren je in dit geval een overnachtingslocatie in de omgeving te gebruiken. Helaas zijn de kosten voor eigen rekening maar dit maakt wel dat je uitgerust en ontspannen aan de wedstrijd kan beginnen.
Bespreek de mogelijkheden m.b.t. overnachten ook met je begeleider en/of Skills Coördinator, in sommige gevallen draagt school bij in de kosten. Voor aanvang van de wedstrijd zal je legitimatie gecontroleerd worden, vergeet dus niet je ID-kaart/paspoort mee te nemen!

Benodigdheden:
Gelijktijdig met deze uitnodiging ontvang je de vooraf informatie ten behoeve van jouw wedstrijd. Neem deze wedstrijdinformatie goed door, samen met je begeleider, zodat je weet wat je zelf dient mee te nemen en wat er van je verwacht wordt. De wedstrijdopdracht wordt niet vooraf gedeeld, zorg daarom dat je met je samen met jouw begeleider de meest voorkomende specialismen van jouw vakgebied traint/eigen maakt.

Programma Internationaal Ondernemen

Wedstrijdprogramma:

TIJD

LOCATIE

WAT

09.00 – 09.30

Receptie

Ontvangst

09.30 – 09.45

Wedstrijdruimte

Briefing/Werkplek verkenning (familiarisation)

09.45 – 12.00

Wedstrijdruimte

Start wedstrijd

12.00 – 12.45

Wedstrijdruimte

Lunch

12.45 – 15.45

Wedstrijdruimte

Eind Wedstrijd

15.45 – 16.00

Wedstrijdruimte

Dagafsluiting

Algemene informatie:
Gedurende de dag wordt er voor eten en drinken gezorgd (voor de deelnemer(s) en 1 begeleider).

Namens het Deltion College en Worldskills Netherlands wensen we je een
goede voorbereiding en een leerzame wedstrijd toe!

Internationaal ondernemer wordt mogelijk gemaakt door:

Bekijk de achtdelige serie "Skills - The road to Excellence", gepresenteerd door Bruno Prent en Stephanie van Eer. In deze serie laten we je zien wat er op je af komt wanneer je deelneemt aan de Skills wedstrijden, van de kwalificaties tot aan de finales.
Elke woensdag 15u een nieuwe aflevering!

Wedstrijden mbo

Welke Skills Heroes wedstrijden
worden er aangeboden?