Applicatie- en mediaontwikkelaar

Voorronde Applicatie- en mediaontwikkelaar

Voorrondes (periode mei-oktober) worden op school georganiseerd. Aan voorrondes mogen per vakwedstrijd zoveel studenten deelnemen als wenselijk. Winnaars van voorrondes hebben zich geselecteerd voor de volgende ronde. De landelijke kwalificatiewedstrijden. Voorronde-opdrachten worden gedownload vanuit het CRS en nemen ongeveer 3-4 uur in beslag. De beoordeling wordt ingevoerd in het CRS. Zo wordt een eerlijke winnaar bepaald.

Studenten kunnen meer informatie over de voorrondes opvragen bij hun docent.

Kwalificatiewedstrijd Applicatie- en mediaontwikkelaar

Organisator
ROC Midden Nederland
Contactpersoon locatie
Edwin de Vries
Datum
04-12-2019
Aantal deelnemers
25
Adres
ROC Midden Nederland
Disketteweg 2-4
3821 AR Amersfoort
Routebeschrijving

De volgende deelnemers gaan door naar de finale (in willekeurige volgorde):

  • Rick Klaasboer - Landstede
  • Youri Tapper - Alfa-college
  • Vlad Pashkov - ROC Nova College
  • Nils Kimenai - Deltion College
  • Giel Willemsen - ROC Ter AA
  • Tim Piers - ROC A12
  • Merijn Casper Lioen - ROC Horizon College
  • Remo Grado - ROC van Twente
We bedanken alle overige studenten voor hun deelname aan de kwalificatiewedstrijd!

Finale Applicatie- en mediaontwikkelaar

Meer informatie volgt...

Wat is de wedstrijdopdracht?

Wedstrijdopdrachten verschillen per jaar. Om een idee te geven van de opdracht die studenten tijdens een voorronde, kwalificatiewedstrijd of finale uitvoeren geven we je een voorbeeld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat jij of jouw studenten deze opdracht dit jaar krijgen.

Deelnemers gaan aan de gang met het ontwikkelen van programma’s en applicaties (apps) om de dagelijkse werkzaamheden van een bedrijf te versoepelen. Denk hierbij aan het bijhouden van problemen en bijbehorende oplossingen. De programma’s dienen optimaal te werken en er overzichtelijk uit te zien.

Wat doe je als Applicatie- en mediaontwikkelaar?

De applicatie- en mediaontwikkelaar maakt en beheert applicaties, websites en verschillende soorten software. Dit doet hij/zij meestal bij een ICT-bedrijf of mediabedrijf, of een ICT-afdeling van een ander bedrijf. Hij verdiept zich in veel verschillende werkmethodieken, programmeertalen en informatiesystemen. Hier heeft hij technisch inzicht voor nodig. Daarnaast heeft hij goede communicatieve vaardigheden. Zijn werk is voornamelijk zelfstandig, maar in het ontwikkelproces heeft hij wel regelmatig contact met andere afdelingen en de opdrachtgever. De eindverantwoordelijkheid ligt vaak bij de projectleider. Als het om een kleine applicatie gaat, heeft de applicatie- en mediaontwikkelaar zelf de eindverantwoordelijkheid.

Wedstrijden

Terug naar overzicht Skills Heroes wedstrijden