Voorbereiden als docent

Bekijk wat er speciaal voor docenten te doen is

Skills The Finals biedt op alle drie de dagen een interessant programma voor docenten, leerlingen en studenten. Schrijf je in voor een of meer workshops of laat je informeren over vakwedstrijden. Bijvoorbeeld omdat je Skills Heroes of Skills Talents wilt opnemen in het onderwijsportfolio van jouw school. Kom je met je klas? Er is een loopbaanoriëntatie-programma (de LOB-Experience) voor leerlingen en studenten uit de bovenbouw po, vo en mbo.

Workshops voor docenten

Bovenbouw po-, vo- en mbo-docenten kunnen alle dagen terecht voor inspirerende workshops om kennis te verbreden en zich te professionaliseren op het gebied van loopbaanoriëntatie, het beroepsonderwijs, de arbeidsmarkt en het inbedden van vakwedstrijden in het curriculum.

Bij het WorldSkills Netherlands ontmoetingspunt op Skills The Finals kun je overigens terecht voor alle informatie die je nodig hebt, zoals over ‘Aanstekelijk onderwijs’. Een document over hoe je vakwedstrijden en wedstrijdopdrachten kunt gebruiken in het onderwijs.

Vakwedstrijden

Je kunt tijdens Skills The Finals de mbo-finales van Skills Heroes en de vmbo-finales van Skills Talents bezoeken. Leerlingen en studenten kunnen kijken welke beroepen ze interessant vinden. Bij veel wedstrijden vind je naast de wedstrijd een Play Your Skills activiteit, hier kunnen jongeren het beroep ook zelf proberen.

Tip: Bekijk in het programma hoe laat de highlights van de vakwedstrijden plaatsvinden en moedig finalisten aan tijdens de spannende momenten en laatste seconden!

LOB-Experience

  • Laat je leerlingen of studenten voor Skills The Finals de app ‘Play Your Skills’ downloaden via de App Store of de Google Play Store. Ze kunnen deze ter voorbereiding op de LOB-Experience gebruiken.
  • Neem zelf ook een kijkje bij de LOB-Experience. Leerlingen en studenten worden geïnspireerd en krijgen op een laagdrempelige wijze een beroep te zien. Handig voor hun beroepskeuze! Klik op ‘meer informatie’ over de LOB-Experience.

Terugblik STF 2019

Kijk mee naar de editie van maart 2019