Voorbereiden als wedstrijdkandidaat

Hoe bereiden wedstrijdkandidaten zich voor?

Deelnemers aan de vmbo-vakwedstrijden van Skills Talents en de mbo-vakwedstrijden van Skills Heroes hebben een traject gevolgd, waarin ze hebben bewezen tot de beste van Nederland in hun vakrichting of vakgebied te behoren. Hun doel tijdens Skills The Finals: de beste van Nederland worden!

Vóór Skills The Finals

Skills Heroes deelnemers hebben zich voor de kwalificatiewedstrijden geselecteerd door voorrondes op hun mbo-instelling. De acht studenten met de hoogste score zijn vanuit de kwalificatiewedstrijd doorgegaan naar de nationale kampioenschappen tijdens Skills The Finals. Skills Talents deelnemers streden in voorrondes op school om als beste vakteam van de school mee te doen aan de provinciale kampioenschappen. Daar bewezen ze tot de beste vmbo’ers van de provincie te horen en hebben zich van een plek in de finale tijdens Skills The Finals verzekerd.

Deelnemers kunnen @WorldSkillsNL op Instagram volgen voor de beste tips voor hun voorbereiding op hun nationaal kampioenschap tijdens Skills The Finals!

Tijdens Skills The Finals

Tijdens Skills The Finals strijden deelnemers om de beste van Nederland te worden, dat geeft soms best wat spanning. Het is de kunst om zenuwen onder controle te houden. Dat kunnen deelnemers doen door de tijd te nemen om hun wedstrijdopdracht goed door te lezen bij de start van hun nationaal kampioenschap. Er zijn daarnaast ook nog regels: Ze mogen bijvoorbeeld niet praten met bezoekers of begeleiders, anders krijgen ze puntenaftrek. De beste tip voor deelnemers: “Speel je eigen wedstrijd en kijk niet bij je concurrenten”. Het werk van anderen kan ze in verwarring brengen. Ze moeten op zichzelf kunnen vertrouwen!

Ná Skills The Finals

  • Wedstrijdkandidaten kunnen hun deelnamecertificaat aan Skills The Finals op hun cv en op LinkedIn plaatsen.
  • Er zijn al verschillende succesverhalen bekend waarin studenten een baan kregen aangeboden na hun deelname!
  • Skills Heroes deelnemers hebben kans om door te gaan naar internationale vakwedstrijden en lid te worden van Team Nederland tijdens het wereldkampioenschap of Europees kampioenschap voor beroepen.

Terugblik STF 2019

Kijk mee naar de editie van maart 2019