Masterclasses 2020

Verbreed je kennis als docent

 

Als bovenbouw po-, vo- en mbo-docent kun je tijdens Skills The Finals 2020 terecht voor inspirerende masterclasses en een keynote om je kennis te verbreden en jezelf te professionaliseren op het gebied van loopbaanoriëntatie, het beroepsonderwijs, de arbeidsmarkt en het inbedden van vakwedstrijden in het curriculum.

Lees hieronder meer over het programma. Voor de masterclasses en/of de keynote dien je je vooraf aan te melden om jezelf te verzekeren van een plek.

Masterclass: Mental Training, Skills en Excellence

Inschrijven:
VOL

Inhoud:

Hoe kun je jongeren mentaal beter maken als persoon en als toekomstig vakman of –vrouw? In deze masterclass van Nestor nemen trainers jou mee in de theorie, praktijk en onderbouwing van mental training. Leer hoe skills-deelnemers en andere studenten die het beste uit zichzelf willen halen – willen excelleren- actiever en weerbaarder kunt maken. Help hen verder op weg naar een succesvolle prestatie bij de vakwedstrijden en in hun loopbaan.

Zo kun je als docent of praktijkleermeester in deze masterclass leren van de focuscirkels van Max Verstappen, Omdenken, de ideale stress curve of presteren door visualisatie. Om het met Johan Cruijff te zeggen: elk nadeel heeft zijn voordeel. Nestor bespreekt en deelt met jou ervaringen en casussen van landelijke en internationale WorldSkillstrainingen, en praktijkmodules van Excellenceprogramma’s.

Wanneer:

Woensdag 4 maart 2020
11.00 – 12.00
Zaal Madrid – WTC Hotel

Masterclass: Aanstekelijk Onderwijs

Inschrijven:
Hier inschrijven

Inhoud:

Er doen al 150 scholen mee met Skills Talents en bijna 1000 opleidingen van mbo-scholen aan Skills Heroes! Dat meedoen biedt leerlingen en studenten een geweldige leerervaring. Naast ‘mee doen’ is er ook ‘meer doen’! Wil je weten wat je nog meer kunt doen met vakwedstrijden in de school en hoe je dat voor elkaar kunt krijgen? Kom dan naar de Masterclass Aanstekelijk Onderwijs van Cinop voor voorbeelden en tips en tricks!

Wanneer:

Donderdag 5 maart 2020
11.00 – 12.00
Zaal NY1 – WTC Hotel

Symposium: Sustainability: Licence to (s)kill

Inschrijven:
VOL

Inhoud: 

‘Hoe creëer je ‘the perfect storm’, zodat talentvolle vakmensen optimaal gaan meewerken aan een duurzame(re) wereld en toekomst? De uitdagingen daarin zijn groot en Nederland is nog lang geen koploper als het gaat om werk te maken van de VN sustainability goals – het paradijs op aarde voor 10 miljard mensen in 2030. Terwijl we wel ongelooflijk ondernemend zijn, de meeste scholen per m2 in de wereld hebben, talentvol in oorspronkelijk denken zijn, en het vernuft en het geld hebben om ook dit goed te doen. Uiteindelijk is een ‘mission control’ nodig voor een inhaalslag waarbij iedereen nodig is, meedoet, -denkt en bijdraagt. Deze zogenaamde ‘licence to (s)kill’ – ook juist van en met het (v)mbo- kan zorgen voor meer ruimte in het creëren van praktische, logische ideeën en oplossingen om zaken in duurzaamheid écht anders aan te pakken. Anders dan wat we tot op heden deden.’, aldus Ruud Koornstra, publicist, nationale energiecommissaris en lid van het Innovatieberaad.

Koornstra verzorgt op dit symposium ‘Sustainability: Licence to (s)kill’ een inspirerende keynote over de ontwikkelingen en trends in duurzaamheid en gaat ons ons prikkelen hoe Nederlandse bedrijven, scholen en organisaties docenten, vakprofessionals en studenten bewuster kunnen inzetten en laten gaan bijdragen aan een duurzamere toekomst en wereld. Samen werken aan vernieuwende oplossingen is zijn devies; het gaat niet alleen om innovatie (dat wat we doen beter doen) maar vooral ook voor disruptieve vernieuwing (het anders doen). Op het symposium is er ruimte voor interactief meedenken en discussiëren tijdens de keynote. Diverse best practices en voorbeelden uit de hele wereld zullen de revue passeren. Zo ook het project Circulair Friesland en het (onderwijs)programma ‘slim circulair’ van ROC Friese Poort.

Wanneer:

Donderdag 5 maart 2020
12.45 – 14.15
Zaal NY1 – WTC Hotel

Masterclass: Cyber – digitale weerbaarheid

Inschrijven:
VOL

Inhoud:

Hoe beschermen wij onze eigen persoonsgegevens of persoonsgegevens van bijvoorbeeld patiënten in de zorg? Normen en waarden in het digitale domein vervagen. Welke digitale normen en waarden willen wij aan onze studenten meegeven? Hoe zorgen we in het digitale domein voor elkaar? Wat mag wel en wat mag niet? Technische maatregelen bieden slechts een deel van het antwoord, het grootste aandeel zit in menselijk gedrag. Het practoraat Digitale Weerbaarheid houdt zich bezig met onderzoek en innovatie ten behoeve van het versterken van de digitale weerbaarheid en vraagstukken rondom privacy. Tijdens de workshop vertelt Renze Tjoelker, practor Digitale Weerbaarheid, over de zoektocht die ROC Friese Poort met dit practoraat aangaat.

Wanneer:

Vrijdag 6 maart
11.00 – 12.00
Zaal Madrid – WTC Hotel

Keuzedeel Persoonlijk profileren - Voorbereiden op beroepenwedstrijden

Inschrijven:
Niet nodig

Inhoud:

Docenten en leerlingen, beiden steken zij veel tijd in de voorbereiding van en deelname aan een beroepenwedstrijd. Hoe fijn zou dat zijn als deze voorbereiding officieel onder onderwijstijd valt? Met het mbo keuzedeel Persoonlijk profileren – Voorbereiden op beroepenwedstrijden kan dit. Op donderdag 5 maart presenteert Savantis tijdens STF het nieuw ontwikkelde lesmateriaal voor het keuzedeel Persoonlijk profileren. Hiermee kunnen studenten zich nog beter voorbereiden op de beroepenwedstrijd en leren zij meer over persoonlijk profileren.

Van 14:30 tot 15:30 uur zijn wij aanwezig in presentatieruimte B in de Saksenhal om het ontwikkelde lesmateriaal te laten zien. Kom langs, stel je vragen en kom meer te weten over dit keuzedeel dat jou en je studenten helpt bij een optimale voorbereiding op beroepenwedstrijden. En uiteraard kun je zelf het lesmateriaal doorbladeren.

Over het keuzedeel

Het keuzedeel K0877 Persoonlijk profileren besteedt aandacht aan vaardigheden die nodig zijn om nog beter te worden in je vak. Naast vaktechnische vaardigheden heb je ook algemene vaardigheden nodig. Denk bijvoorbeeld aan jezelf kunnen presenteren en omgaan met tijdsdruk. Deze vaardigheden komen allemaal aan bod in het lesmateriaal van Persoonlijk profileren – Voorbereiden op beroepenwedstrijden. Dit maakt dat het lesmateriaal ook geschikt is voor studenten die alleen deelnemen aan de voorrondes en voor studenten die niet deelnemen aan wedstrijden. Studenten  worden beter in hun vak en maken zichzelf daarmee aantrekkelijker op de arbeidsmarkt.

Nu alvast meer weten over het keuzedeel? Bekijk de website van Savantis.

Wanneer:

Donderdag 5 maart
14.30 – 15.30
Presentatieruimte B – Saksenhal

Programma

Wat is er allemaal te doen tijdens Skills The Finals?

Bezoeken

Wil je individueel óf met je klas aanwezig zijn?