Wat is Skills Talents?

Wat is Skills Talents?

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Er zijn in totaal 10 verschillende wedstrijden waar vmbo-leerlingen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Skills Talents bestaat uit een voorronde, een kwalificatiewedstrijd en de nationale finale. De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied. 

Voor wie is Skills Talents?

Skills Talents is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. De wedstrijden voldoen aan de eindexamentermen van het vmbo. In 9 verschillende profielen kunnen vmbo-leerlingen hun kennis en kunde testen en ontwikkelen in de wedstrijden van Skills Talents.

Kan ik meedoen?

Ben je vmbo-leerling en bereid jij je voor op je examen? Dan kun je je interesse aangeven bij jouw docent.

Ben je docent? Dan kun je jouw school nu aanmelden voor Skills Talents 2022. Ga naar de homepage om je aan te melden.

Kan ik wedstrijden bezoeken?

Ja, de kwalificatiewedstrijden en finales zijn voor bezoekers toegankelijk. De finales vinden plaats tijdens het jaarlijkse evenement Skills The Finals. Skills The Finals biedt vele mogelijkheden voor bezoekers. Moedig hier de finalisten aan, doe mee aan doe-activiteiten of laat je inspireren door verschillende beroepen. Voor ieder wat wils!

Wedstrijdverloop

Skills Talents bestaat uit 3 onderdelen: de voorronde op school, de kwalificatiewedstrijd en uiteindelijk de nationale finale. Skills Talents start dus altijd met een wedstrijd op de eigen school. De winnaar(s) van deze voorrondes mogen deelnemen aan de kwalificatiewedstrijden. Daarin strijden zij tegen leerlingen van andere vmbo-instellingen. Deze wedstrijden vinden plaats op diverse mbo-instellingen in het land. De winnaars van de kwalificatiewedstrijden gaan door naar de nationale finale. Daar wordt bepaald wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied!

Aanmelden

Tot 1 november

Voorrondes

September – november

Inschrijven
deelnemers CRS

Tot 1 december

Kwalificatie-
wedstrijden

December – januari

Nationaal
kampioenschap

31 maart 2022
in Jaarbeurs Utrecht

Aanmelden

De aanmelding voor Skills Talents is open!