Wat is Skills Talents?

Wat is Skills Talents?

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Er zijn in totaal 10 verschillende wedstrijden waar vmbo-leerlingen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat doen ze in teams van 3.

Skills Talents bestaat uit een voorronde, een provinciaal kampioenschap en de nationale finale. In de finale werken ze daarnaast als provincieteam samen met deelnemers van de andere wedstrijden. Dit op een manier die vergelijkbaar is met de praktijk. 

De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied. Ook kunnen ze de beste worden als provincieteam.

Voor wie is Skills Talents?

Skills Talents is voor vmbo-leerlingen die zich voorbereiden op het examen. De wedstrijden voldoen aan de eindexamentermen van het vmbo. In 9 verschillende profielen kunnen vmbo-leerlingen hun kennis en kunde testen en ontwikkelen in de wedstrijden van Skills Talents.

Kan ik meedoen?

Ben je vmbo-leerling en bereid jij je voor op je examen? Dan kun je je interesse aangeven bij jouw docent.

Ben je docent? Dan kun je jouw school vanaf nu tot 1 oktober 2020 inschrijven voor Skills Talents.

Kan ik wedstrijden bezoeken?

Ja, de provinciale kampioenschappen en finales zijn voor bezoekers toegankelijk. De finales vinden plaats tijdens het jaarlijkse evenement Skills The Finals. Skills The Finals biedt vele mogelijkheden voor bezoekers. Moedig hier de finalisten aan, doe mee aan doe-activiteiten of laat je inspireren door verschillende beroepen. Voor ieder wat wils!

Wedstrijdverloop

Skills Talents bestaat uit 3 onderdelen: de voorronde op school, de provinciale kampioenschappen en uiteindelijk de nationale finale.

Skills Talents start dus altijd met een wedstrijd op de eigen school. De winnaar(s) van deze voorrondes mogen deelnemen aan de provinciale kampioenschappen. Daarin strijden zij tegen leerlingen van andere vmbo-instellingen.
Deze wedstrijden vinden plaats op diverse mbo-instellingen in het land.

De winnaars van de provinciale kampioenschappen gaan door naar de nationale finale. Daar wordt bepaald wie zich nationaal kampioen mag noemen in zijn/haar vakgebied!

Inschrijven

Schrijf je in voor Skills Talents!