Vakwedstrijden als onderdeel van onderwijsprogramma

Vakwedstrijden als onderdeel van onderwijsprogramma

WorldSkills Netherlands biedt vmbo-scholen de mogelijkheid om Skills Talents wedstrijdopdrachten in te zetten als onderdeel van het onderwijsprogramma. De opdrachten kunnen bijvoorbeeld worden ingezet voor trainingsdoeleinden of als voorbereiding op het examen. Wij bieden voor veel profielen wedstrijdopdrachten aan.

Welke profielen?

Bouwen, Wonen & Interieur

Bloemwerk

Dienstverlening & Producten

Economie & Ondernemen

Horeca, Bakkerij & Recreatie

Media, Vormgeving & ICT

Mobiliteit en Transport

Produceren, Installeren & Energie

Tuinontwerp & -aanleg

Zorg & Welzijn

Download wedstrijdopdrachten

Multi-inzetbaar

De wedstrijdopdrachten van Skills Talents zijn multi-inzetbaar. Gebruik vakwedstrijden als training voor leerlingen die meedoen aan Skills Talents, of zet de wedstrijden in als onderdeel van het onderwijsprogramma.

De wedstrijden kunnen worden ingezet als waardevolle aanvulling op het onderwijsprogramma. In het CRS (Competitie Registratie Systeem) kun je wedstrijden downloaden en beoordelen.

Onder het pakket wordt verstaan:

Opdrachten én criteria voor de beoordeling zijn beschikbaar via het Competitie Registratie Systeem (CRS) van WorldSkills Netherlands. In het CRS vind je een opdrachtenbibliotheek met ruim 150 opdrachten in 9 vmbo-profielen: www.skillscrs.nl.

Alle opdrachten zijn gekoppeld aan de desbetreffende vmbo profielen. De opzet van de opdrachten kan wisselen, de wedstrijdduur is ongeveer 1,5 tot 3 uur voor voorronde- en kwalificatieopdrachten, en 5 uur voor finaleopdrachten. De opdrachten kunnen georganiseerd en beoordeeld worden in het CRS, de voordelen hiervan zijn:

 

  1. De resultaten worden eenvoudig verwerkt;

  2. De diepte in de beoordeling wordt zichtbaar gemaakt;

  3. Resultaten tussen deelnemers kunnen makkelijk vergeleken worden.

Meer informatie

Heb je vragen over het CRS of over de pakketten? Je kunt contact opnemen met Skills Talents: info@skillstalents.nl

Ga je aan de slag met de finaleopdrachten? Laat het ons weten!