Deelnemersinfo

Kies jouw wedstrijd

Skills Talents bestaat uit verschillende wedstrijdronden. Het begint met een voorronde op de eigen vmbo-school, vervolgens is er een kwalificatiewedstrijd en het eindigt met de nationale finale. Wat kun je precies verwachten?

Voorronde

Om leerlingen te selecteren voor deelname, organiseert de docent een voorronde op school in de klas. Alle leerlingen kunnen meedoen aan deze voorronde! Skills Talents heeft hiervoor kant-en-klare opdrachten ontwikkeld. Je docent kan deze downloaden als jouw school is ingeschreven voor Skills Talents. Na afloop van de voorronde ontvangen alle leerlingen een deelname-certificaat. Zo wordt het een echte wedstrijd met een bewijs van deelname!

Kwalificatiewedstrijd

Na de voorronde is bekend welke vakteams meedoen aan de kwalificatiewedstrijd. Leerlingen uit verschillende regio’s strijden daar tegen elkaar. Dit betekent dus dat er meerdere vmbo-scholen meedoen. Er zijn tien verschillende wedstrijden. De opdracht die de leerlingen tijdens dit kampioenschap maken, duurt twee uur.

Finale

De teams gaan de strijd met elkaar aan tijdens de nationale finale. Direct daarna vindt de prijsuitreiking plaats. Per wedstrijd wordt dan het winnende vakteam uitgeroepen. 

Wedstrijden

Welke vakwedstrijden worden er aangeboden?