Contact - deelname voorronde

Meest gestelde vragen

Wat is een voorronde?

Door middel van een voorronde op jouw eigen vmbo-school kan een team van drie leerlingen zich plaatsen voor een provinciaal kampioenschap van Skills Talents. Aan een provinciaal kampioenschap mag een team (van drie leerlingen) per vmbo-school deelnemen. Daarom adviseren wij voorrondes op je eigen school te organiseren om een grote groep leerlingen een unieke ervaring te bieden. Voorrondes vinden plaats op je eigen school: in de klas met jouw leerlingen, tijdens een onderlinge competitie met meerdere klassen of met een geselecteerd aantal leerlingen.

Hoe organiseer ik een voorronde?

De procedure die geldt bij voorrondes is als volgt:

  • De voorrondes organiseer je op je eigen school. Hier mogen per wedstrijd zoveel leerlingen aan deelnemen als je wilt. Het kan bijvoorbeeld klassikaal gedaan worden. Bij het organiseren van de voorrondes ondersteunen wij je graag als daar behoefte aan is.
  • Per wedstrijd kan er maximaal een team (van drie leerlingen) winnen aangezien er per vmbo-school een team mag deelnamen aan het provinciaal kampioenschap.
  • WorldSkills Netherlands is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de wedstrijdopdrachten.
  • Voorronde-opdrachten kun je downloaden in het CRS. Hier kun je ook beoordelingsformulieren downloaden.
  • Bekijk het stappenplan en organiseer in 5 minuten een voorronde!
Wie kan meedoen aan Skills Talents?

Alle derde- en vierdejaars leerlingen kunnen meedoen aan de voorrondes in de klas.

Hoe geef ik de voorronde-winnaars door?

Het doorgeven van de voorronde-winnaars doe je eenvoudig in het CRS. Jouw docent doet dit voor 1 december.

Klik in het linker menu in het CRS op ‘Mijn organisatie’ en vervolgens op het tabblad ‘Studenten en begeleiders’. Klik op de blauwe knop student uitnodigen. Vul de naam, e-mailadres en het beroep/vakrichting van de winnaar in en klik op ‘Uitnodigen’. De voorronde-winnaars zijn nu doorgegeven. Zij ontvangen een e-mail waarin verzocht wordt om aanvullende gegevens in te vullen. Het is belangrijk dat de deelnemer zijn of haar gegevens invoert.

Let op dat een leerling gekoppeld moet worden aan een begeleider.

Hoeveel tijd kost het om mee te doen met Skills Talents?

Een voorronde op school vervangt twee reguliere lesuren. Het provinciaal kampioenschap neemt één dagdeel in beslag. Bereiken de leerlingen de nationale finale? De finale duurt anderhalve dag en bestaat uit een openingsceremonie, overnachting en wedstrijddag.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Als jouw vraag er niet tussen staat, dan kun je gerust contact met ons opnemen.

Locatie