Contact - deelname provinciaal kampioenschap

Meest gestelde vragen

Wat is een provinciaal kampioenschap?

Tijdens een provinciaal kampioenschap wordt duidelijk of jouw leerlingen door mogen naar de nationale finale. Geselecteerde vakteams (bestaande uit 3 leerlingen per team) van meerdere scholen gaan onderling de strijd met elkaar aan. Provinciale kampioenschappen vinden plaats op een mbo-instelling in de regio.

Let op! Uiterlijk 1 december moeten de namen van deelnemers aan de provinciale kampioenschappen door de school zijn aangemeld bij Skills Talents. Dit kan via het CRS.

Wanneer en waar vindt het provinciaal kampioenschap in mijn provincie plaats?

Kijk voor actuele informatie, zoals de locatie, datum en tegenstanders van het provinciaal kampioenschap op jouw provinciepagina. Je ziet op deze pagina alle informatie die op dit moment bekend is over de wedstrijd.

Hoe wordt bepaald welke leerlingen mee mogen doen aan het provinciaal kampioenschap?

Door deelname aan een voorronde in de klas. De beste drie leerlingen of het beste team per wedstrijd gaat meedoen aan het provinciaal kampioenschap. De voorronde wordt georganiseerd door je docent.

Hoe worden de namen bekend van de leerlingen die deelnemen aan het provinciaal kampioenschap?

Je docent moet de namen registreren via het Competitie Registratie Systeem (CRS).

Hoe wordt een provinciaal kampioenschap beoordeeld?

Het provinciaal kampioenschap wordt beoordeeld door een onafhankelijke jury. De juryleden zijn niet werkzaam bij WorldSkills Netherlands en hun oordeel en bevindingen worden volgens vastgestelde kwaliteitsrichtlijnen uitgevoerd, derhalve is de uitslag bindend.

Je ontvangt je beoordelingsformulier een dag na het provinciaal kampioenschap per e-mail. Aan de hand van deze beoordeling kunnen deelnemers goed zien hoe zij hebben gescoord. Handig, want zo hebben zij een goed overzicht in wat goed gaat en waar eventuele verbeterpunten liggen.

Waarop wordt de inhoud van de opdrachten gebaseerd?

De wedstrijden zijn gebaseerd op de eindtermen van het vmbo.

Kan ik alvast informatie krijgen over de wedstrijdopdracht van het provinciaal kampioenschap?

Als je als docent gekoppeld bent aan een wedstrijd in het Competitie Registratie Systeem (CRS) ontvang je automatisch alle informatie over de wedstrijd. Via deze website kan een docent ook de complete voorronde-opdracht downloaden.

Waar kan ik uitslagen terugvinden van de provinciale kampioenschappen?

De uitslagen van de provinciale kampioenschappen zijn op de provinciepagina’s terug te zien.

Waar kan ik extra oefenopdrachten vinden?

Wil je jouw leerlingen extra goed voorbereiden op de aankomende wedstrijden, dan kun je ze de oefenopdrachten laten uitvoeren. Deze kun je terugvinden in de “opdrachtenbibliotheek” in het CRS. Hiervoor dien je wel eerst in te loggen.

Wat gebeurt er als er geen tegenstanders zijn in mijn wedstrijd?

Als er geen tegenstander is tijdens het provinciaal kampioenschap, dan is je team rechtstreeks geplaatst voor de nationale finale. Je docent kan de opdracht van het provinciaal kampioenschap opvragen om te oefenen.

We hebben het provinciaal kampioenschap gewonnen. Wat nu?

Zet de datum van de teambuilding en nationale finale in je agenda! Je vindt deze informatie op de provinciepagina. Vergeet daarbij niet dat zowel docent als leerlingen al een dag eerder worden verwacht voor de openingsceremonie. Alle praktische informatie over de finale, zoals het programma, de bustijden, zelf mee te nemen materialen en de overnachting volgt uiterlijk twee weken voor de finale.

Hoeveel tijd kost het om mee te doen met Skills Talents?

Een voorronde op school vervangt twee reguliere lesuren. Het provinciaal kampioenschap neemt één dagdeel in beslag. Bereiken de leerlingen de nationale finale? De finale duurt anderhalve dag en bestaat uit een openingsceremonie, overnachting en wedstrijddag.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Als jouw vraag er niet tussen staat, dan kun je gerust contact met ons opnemen.

Locatie