Contact - deelname kwalificatiewedstrijd

Meest gestelde vragen

Let op: I.v.m. Covid-19 worden er in seizoen 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden (voorheen provinciale kampioenschappen) georganiseerd.

Waarom heet het geen provinciaal kampioenschap meer?

De provincieteams zijn niet langer onderdeel van Skills Talents. Voortaan werkt Skills Talents met regionale kwalificatiewedstrijden. Nederland wordt in 10 regio’s opgedeeld.

Wat is een kwalificatiewedstrijd?

Tijdens een kwalificatiewedstrijd wordt duidelijk of jouw leerlingen door mogen naar de nationale finale. Geselecteerde vakteams (bestaande uit 3 leerlingen per team) van meerdere scholen gaan onderling de strijd met elkaar aan. Kwalificatiewedstrijden vinden plaats op een mbo-instelling in de regio.

Let op! I.v.m. Covid-19 zijn er in 2020-2021 geen kwalificatiewedstrijden.

 

Wanneer en waar vindt de kwalificatiewedstrijd in mijn regio plaats?

Kijk voor actuele informatie, zoals de locatie, datum en tegenstanders van de kwalificatiewedstrijd op jouw wedstrijdpagina. Je ziet op deze pagina alle informatie die op dit moment bekend is over de wedstrijd.

Hoe wordt bepaald welke leerlingen mee mogen doen aan de kwalificatiewedstrijd?

Door deelname aan een voorronde in de klas. De beste drie leerlingen of het beste team per wedstrijd gaat meedoen aan de kwalificatiewedstrijd. De voorronde wordt georganiseerd door je docent.

Hoe worden de namen bekend van de leerlingen die deelnemen aan de kwalificatiewedstrijd?

Je docent moet de namen registreren via het Competitie Registratie Systeem (CRS).

Hoe wordt een kwalificatiewedstrijd beoordeeld?

Een kwalificatiewedstrijd wordt beoordeeld door een onafhankelijke jury. De juryleden zijn niet werkzaam bij WorldSkills Netherlands en hun oordeel en bevindingen worden volgens vastgestelde kwaliteitsrichtlijnen uitgevoerd, derhalve is de uitslag bindend.

Je ontvangt je beoordelingsformulier een dag na de kwalificatiewedstrijd per e-mail. Aan de hand van deze beoordeling kunnen deelnemers goed zien hoe zij hebben gescoord. Handig, want zo hebben zij een goed overzicht in wat goed gaat en waar eventuele verbeterpunten liggen.

Waarop wordt de inhoud van de opdrachten gebaseerd?

De wedstrijden zijn gebaseerd op de eindtermen van het vmbo.

Kan ik alvast informatie krijgen over de wedstrijdopdracht van de kwalificatiewedstrijd?

Als je als docent gekoppeld bent aan een wedstrijd in het Competitie Registratie Systeem (CRS) ontvang je automatisch alle informatie over de wedstrijd. Via deze website kan een docent ook de complete voorronde-opdracht downloaden.

Waar kan ik uitslagen terugvinden van de kwalificatiewedstrijden?

De uitslagen van de kwalificatiewedstrijden zijn op de wedstrijdpagina’s terug te zien.

Waar kan ik extra oefenopdrachten vinden?

Wil je jouw leerlingen extra goed voorbereiden op de aankomende wedstrijden, dan kun je ze de oefenopdrachten laten uitvoeren. Deze kun je terugvinden in de “opdrachtenbibliotheek” in het CRS. Hiervoor dien je wel eerst in te loggen.

Wat gebeurt er als er geen tegenstanders zijn in mijn wedstrijd?

Als er geen tegenstander is tijdens een kwalificatiewedstrijd, dan is je team rechtstreeks geplaatst voor de nationale finale. Je docent kan de opdracht van de kwalificatiewedstrijd opvragen om te oefenen.

Let op: Dit zal niet meer voorkomen nu de provinciale kampioenschappen zijn vervangen door de kwalificatiewedstrijden. We zorgen nu dat de regio’s eerlijk zijn verdeeld.

We hebben de kwalifictiewedstrijd gewonnen. Wat nu?

Zet de datum van de nationale finale in je agenda! Je vindt deze informatie op de wedstrijdpagina. Vergeet daarbij niet dat zowel docent als leerlingen al een dag eerder worden verwacht voor de openingsceremonie. Alle praktische informatie over de finale, zoals het programma, de bustijden, zelf mee te nemen materialen en de overnachting volgt uiterlijk twee weken voor de finale.

Hoeveel tijd kost het om mee te doen met Skills Talents?

Een voorronde op school vervangt twee reguliere lesuren. De kwalificatiewedstrijd neemt één dagdeel in beslag. Bereiken de leerlingen de nationale finale? De finale duurt anderhalve dag en bestaat uit een openingsceremonie, overnachting en wedstrijddag.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Als jouw vraag er niet tussen staat, dan kun je gerust contact met ons opnemen.

Locatie