Contact - deelname finale

Meest gestelde vragen

Wat gebeurt er tijdens de nationale finale?

Maandenlang doen duizenden leerlingen en studenten mee aan voorrondes, provinciale kampioenschappen (vmbo) en kwalificatiewedstrijden (mbo), om uiteindelijk een van de honderden finalisten te zijn die tijdens de finalewedstrijd de strijd aan gaan om de titel van beste vakman/vakvrouw/vakteam in zijn of haar vakgebied.

Bij een finalewedstrijd doen er per provincie 10 vakteams mee. Elk vakteam bestaat uit 3 leerlingen. De Skills Talents finalewedstrijden vinden plaats tijdens Skills The Finals, hét evenement als het gaat om vakwedstrijden in het vmbo en mbo.

Hier vind je meer informatie over de nationale finale.

Wat moeten we meenemen naar de finale?

De begeleidende docent ontvangt per e-mail een document genaamd ‘wedstrijdinformatie voor de docent’. Hierin is aangegeven wat de leerlingen mee moeten nemen. Dit document is ook te downloaden via het Competitie Registratie Systeem (CRS).

Hoe laat en waar vandaan vertrekt mijn bus naar de finale?

Twee weken voor de finale ontvang je een uitnodiging met de praktische informatie over de finale. Tevens vind je de informatie op de provinciepagina’s.

Wanneer is de teambuildingsdag?

De datum, tijd en locatie van de teambuilding staan op de provinciepagina’s. De mbo-school die in de provincie de teambuilding organiseert, stuurt hier een uitnodiging voor.

Waar kan ik na de NK prijsuitreiking de uitslagen vinden?

Via deze link kom je bij de uitslagen van de finale van Skills Talents.

Welke wedstrijden hebben een (internationaal) vervolg?

Als Skills Talents deelnemers een vervolgopleiding op het mbo volgen kunnen zij, in veel gevallen, hun traject vervolgen met Skills Heroes, vakwedstrijden voor mbo-studenten. De wedstrijden van Skills Talents hebben geen internationaal vervolg.

Prijsuitreiking

Na afloop van de finalewedstrijden vindt op donderdag 5 maart 2020 de prijsuitreiking van Skills Talents plaats in het WTC Leeuwarden. Tijdens deze prijsuitreiking worden de winnaars van alle vakwedstrijden gehuldigd en kun je zien wie het beste vak- en provincieteam is geworden. 

Hoeveel tijd kost het om mee te doen met Skills Talents?

Een voorronde op school vervangt twee reguliere lesuren. Het provinciaal kampioenschap neemt één dagdeel in beslag. Bereiken de leerlingen de nationale finale? De finale duurt anderhalve dag en bestaat uit een openingsceremonie, overnachting en wedstrijddag.

Staat jouw vraag er niet tussen?

Als jouw vraag er niet tussen staat, dan kun je gerust contact met ons opnemen.

Locatie