Hoe organiseer ik een voorronde?

Wil jij een voorronde organiseren in de klas? En zoek je naar handvatten om dit goed te doen? Dan is dit de perfecte eerste stap van jullie deelname aan vakwedstrijden. In deze tutorial nemen we je mee in het hoe en waarom van een voorronde. Wat komt er allemaal kijken bij het organiseren? Waarom is dit die belangrijke eerste stap? Mocht je na het kijken van deze tutorial nog vragen hebben, neem dan contact met ons op.

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van de Skills challenges?
Motivatie en betrokkenheid van de studenten na corona te vergroten. De challenges inspireren en dagen uit om creatief bezig te zijn met het vak. Het kan eveneens een excellentieboost geven.
Door wie worden de challenges ontwikkeld?
De challenges worden veelal ontwikkeld door vak-experts of oud-deelnemers aan vakwedstrijden in samenwerking met het bedrijfsleven.
Hoe wordt de beoordeling van de challenges gedaan?
De challenges voer je uit in je klas. Je beoordeelt zelf je studenten. Bij sommige challenges is een prijs beschikbaar. Indien dit het geval is wordt dit vermeld bij de opdracht.
Wat zijn de Skills challenges?
Korte, uitdagende opdrachten uitvoerbaar in de klas. Een challenge kan bijvoorbeeld zijn: het maken van een eindproduct, het doen van een casus of het bedenken van een oplossing.
Voor welke vakgebieden worden er challenges aangeboden?
Alle challenges die worden aangeboden vind je op de website. Hier is allee informatie over de challenges te vinden.