Mobiliteit, Transport, Logistiek en Maritiem

Hou jij van een dynamische wereld met werkzaamheden die iedere dag weer anders zijn? Dan is de sector MTLM iets voor jou. Ga bijvoorbeeld aan de slag als fietstechnicus. Je lost veelal in je eentje technische problemen op en weet precies welke gereedschappen je nodig hebt. Dat doe je nauwkeurig. Je luistert naar vragen van de klant engeeft advies over reparaties. Voor jou is er niets mooier dan klanten weg te zien rijden op een fiets die jij hebt gemaakt!
Of geef leiding aan een logistiek magazijn of distributiecentrum. Daarbij horen activiteiten zoals de ontvangst, controle, opslag en het versturen van goederen. Maar ook de planning van werkzaamheden is een belangrijk onderdeel. Het is soms een hele puzzel, maar jij weet als geen ander hoe dit op te lossen.

 

}

2 lesuren

Klassikaal

vmbo

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van de LOB-route?
Motivatie en betrokkenheid van de studenten na corona te vergroten. Dit vanuit de gedachte dat kennismaken met een beroep dat ene ‘zaadje’ kan planten, inspiratie of informatie geeft waardoor iemand uiteindelijk voor dat ene vak of die opleiding kiest.
Wat kost de LOB-route?
De LOB-route is een volledig gratis programma en speciaal bedoeld voor (docenten van) vmbo’ers en mbo’ers.
Voor welke vakgebieden/sectoren wordt de LOB-route aangeboden?
De LOB-route gaat uit van de sectoren zoals benoemd door de MBO Raad én de sectoren waarbinnen WorldSkills Netherlands vakwedstrijden aanbiedt.
Hoe kun je de LOB-route gebruiken?
De LOB-route bestaat uit 14 LOB-opdrachten met ondersteunende video’s; praktische lessen waarmee je als docent aan de slag kunt in de klas. Iedere les bestaat uit een lesbrief voor de docent en een werkblad voor de leerling. De route wordt tot en met Skills The Finals regelmatig aangevuld met nieuw materiaal.
Door wie is de LOB-route ontwikkeld?
De LOB-route is ontwikkeld door vak-experts en oud-deelnemers met actuele relevante kennis van de werkvloer. Alles i.s.m. en onder supervisie van de onderwijskundigen van WorldSkills Netherlands. De LOB-route wordt daarnaast ondersteund door Prof. dr. Marinka Kuijpers en het Expertisepunt LOB.