Handel

Er komt heel wat bij kijken voordat jij met een mobieltje of schoenen de winkel uitloopt. Soms is het aan de andere kant van de wereld geproduceerd en gaat het via een internationaal netwerk van transporteurs, onderhandelaars en retailers richting Nederland. Dat is een hectische en commerciële wereldwijde markt, waarin alles draait om levertijd en scherpe prijzen. Uiteindelijk komt het product hier terecht, waar het wordt verkocht via een winkel of webshop.
Of wil je liever werken in de mode? Ook dit is een creatieve en commerciële wereld waarin je bijvoorbeeld als fashionlover ideeën, schetsen, moodboards en prestentaties vertaalt naar materialen en duurzame eindproducten.

}

2 lesuren

Klassikaal

vmbo

Veelgestelde vragen

Wat is het doel van de LOB-route?
Motivatie en betrokkenheid van de studenten na corona te vergroten. Dit vanuit de gedachte dat kennismaken met een beroep dat ene ‘zaadje’ kan planten, inspiratie of informatie geeft waardoor iemand uiteindelijk voor dat ene vak of die opleiding kiest.
Wat kost de LOB-route?
De LOB-route is een volledig gratis programma en speciaal bedoeld voor (docenten van) vmbo’ers en mbo’ers.
Voor welke vakgebieden/sectoren wordt de LOB-route aangeboden?
De LOB-route gaat uit van de sectoren zoals benoemd door de MBO Raad én de sectoren waarbinnen WorldSkills Netherlands vakwedstrijden aanbiedt.
Hoe kun je de LOB-route gebruiken?
De LOB-route bestaat uit 14 LOB-opdrachten met ondersteunende video’s; praktische lessen waarmee je als docent aan de slag kunt in de klas. Iedere les bestaat uit een lesbrief voor de docent en een werkblad voor de leerling. De route wordt tot en met Skills The Finals regelmatig aangevuld met nieuw materiaal.
Door wie is de LOB-route ontwikkeld?
De LOB-route is ontwikkeld door vak-experts en oud-deelnemers met actuele relevante kennis van de werkvloer. Alles i.s.m. en onder supervisie van de onderwijskundigen van WorldSkills Netherlands. De LOB-route wordt daarnaast ondersteund door Prof. dr. Marinka Kuijpers en het Expertisepunt LOB.