Ondernemersvaardigheden

Als algemeen directeur ben jij werkzaam bij een groot bedrijf. Samen met de personeelsmanager en financieel directeur vorm je een sterk en goed op elkaar ingewerkt team. Met elkaar runnen jullie het bedrijf al jaren met succes en zijn jullie verantwoordelijk voor wel 300 werknemers. Echter, heeft corona de afgelopen 2 jaar ook jullie bedrijf getroffen, waardoor er een nieuwe strategie moet worden bepaald. Jullie grote uitdaging is dat er voor de komende 5 jaar moet worden bezuinigd. Het eerste waarop jullie willen bezuinigen, is jullie personeel. Voer in de rol van werkgever een onderhandelingsgesprek met de vakbond en overtuig hen van jullie 5 jarenplan!

}

120 minuten

Teamopdracht

vmbo en MBO

Veel gestelde vragen

Wat is het doel van de Skills challenges?
Motivatie en betrokkenheid van de studenten na corona te vergroten. De challenges inspireren en dagen uit om creatief bezig te zijn met het vak. Het kan eveneens een excellentieboost geven.
Door wie worden de challenges ontwikkeld?
De challenges worden veelal ontwikkeld door vak-experts of oud-deelnemers aan vakwedstrijden in samenwerking met het bedrijfsleven.
Hoe wordt de beoordeling van de challenges gedaan?
De challenges voer je uit in je klas. Je beoordeelt zelf je studenten. Bij sommige challenges is een prijs beschikbaar. Indien dit het geval is wordt dit vermeld bij de opdracht.
Wat zijn de Skills challenges?
Korte, uitdagende opdrachten uitvoerbaar in de klas. Een challenge kan bijvoorbeeld zijn: het maken van een eindproduct, het doen van een casus of het bedenken van een oplossing.
Voor welke vakgebieden worden er challenges aangeboden?
Alle challenges die worden aangeboden vind je op de website. Hier is allee informatie over de challenges te vinden.