Ondernemersvaardigheden

Als algemeen directeur ben jij werkzaam bij een groot bedrijf. Samen met de personeelsmanager en financieel directeur vorm je een sterk en goed op elkaar ingewerkt team. Met elkaar runnen jullie het bedrijf al jaren met succes en zijn jullie verantwoordelijk voor wel 300 werknemers. Echter, heeft corona de afgelopen 2 jaar ook jullie bedrijf getroffen, waardoor er een nieuwe strategie moet worden bepaald. Jullie grote uitdaging is dat er voor de komende 5 jaar moet worden bezuinigd. Het eerste waarop jullie willen bezuinigen, is jullie personeel. Voer in de rol van werkgever een onderhandelingsgesprek met de vakbond en overtuig hen van jullie 5 jarenplan!

}

120 minuten

Teamopdracht

vmbo en MBO

Veel gestelde vragen

Wat zijn de Skills challenges?
Korte, uitdagende opdrachten uitvoerbaar in de klas. Een challenge kan bijvoorbeeld zijn: het maken van een eindproduct, het doen van een casus of het bedenken van een oplossing.
Voor wie zijn de challenges?
Voor vmbo- en mbo studenten. Deelname aan Skills Talents of Skills Heroes is niet verplicht. De challenges worden op beide niveaus geschreven (vmbo en mbo). In elke challenge wordt aangegeven of er een gradatie is per niveau. Is er geen gradatie, dan is de challenge geschikt voor beide niveaus.
Wat is het doel van de Skills challenges?
Motivatie en betrokkenheid van de studenten na corona vergroten. De challenges inspireren en dagen uit om creatief bezig te zijn met het vak. Het kan eveneens een excellentieboost geven.
Waar vind ik de challenges?
De challenges vind je op de website onder Skills Academy.
Voor welke vakgebieden worden er challenges aangeboden?
Alle challenges die worden aangeboden vind je op de website. Hier is alle informatie over de challenges te vinden.