Nederlands
In deze challenge staat een gebeurtenis uit het verleden centraal die jij weer tot leven gaat brengen in het hier en nu. Jij kiest daarom uit het geboortejaar van één van jouw ouders of verzorgers een situatie of gebeurtenis uit. Vervolgens doe je een klein vooronderzoek en verzamel je zoveel mogelijk informatie over deze gebeurtenis of situatie. Tot slot verwerk je alle verzamelde informatie in een creatieve uitwerking die je presenteert in een video. Wees dus vooral creatief, laat je fantasie de vrije loop en breng het verleden op een persoonlijke wijze weer tot leven.

}

180 minuten

Individueel

vmbo en MBO

Veel gestelde vragen

Wat zijn de Skills challenges?
Korte, uitdagende opdrachten uitvoerbaar in de klas. Een challenge kan bijvoorbeeld zijn: het maken van een eindproduct, het doen van een casus of het bedenken van een oplossing.
Voor wie zijn de challenges?
Voor vmbo- en mbo studenten. Deelname aan Skills Talents of Skills Heroes is niet verplicht. De challenges worden op beide niveaus geschreven (vmbo en mbo). In elke challenge wordt aangegeven of er een gradatie is per niveau. Is er geen gradatie, dan is de challenge geschikt voor beide niveaus.
Wat is het doel van de Skills challenges?
Motivatie en betrokkenheid van de studenten na corona vergroten. De challenges inspireren en dagen uit om creatief bezig te zijn met het vak. Het kan eveneens een excellentieboost geven.
Waar vind ik de challenges?
De challenges vind je op de website onder Skills Academy.
Voor welke vakgebieden worden er challenges aangeboden?
Alle challenges die worden aangeboden vind je op de website. Hier is alle informatie over de challenges te vinden.