Mond en verzorging

In deze challenge ga je een vlog maken met als onderwerp ‘Drinken en een gezond gebit’. Je gaat als reporter op onderzoek uit naar de meest gedronken drankjes bij jou in de klas. Wie drinkt welke drankjes? Hoeveel glazen (ml) worden ervan gedronken? En hoe vaak worden deze drankjes gemiddeld per dag gedronken? Zoek vervolgens bij ieder drankje op of dit een zuur, neutraal of base is. Tot slot verzamel je informatie over tanderosie en de manier waarop je dat kunt voorkomen.

}

60 tot 240 minuten

individueel, Teamopdracht of klas

vmbo en MBO

Bezoekers van deze pagina vinden ook leuk

Veel gestelde vragen

Wat is het doel van de Skills challenges?
Motivatie en betrokkenheid van de studenten na corona te vergroten. De challenges inspireren en dagen uit om creatief bezig te zijn met het vak. Het kan eveneens een excellentieboost geven.
Door wie worden de challenges ontwikkeld?
De challenges worden veelal ontwikkeld door vak-experts of oud-deelnemers aan vakwedstrijden in samenwerking met het bedrijfsleven.
Hoe wordt de beoordeling van de challenges gedaan?
De challenges voer je uit in je klas. Je beoordeelt zelf je studenten. Bij sommige challenges is een prijs beschikbaar. Indien dit het geval is wordt dit vermeld bij de opdracht.
Wat zijn de Skills challenges?
Korte, uitdagende opdrachten uitvoerbaar in de klas. Een challenge kan bijvoorbeeld zijn: het maken van een eindproduct, het doen van een casus of het bedenken van een oplossing.
Voor welke vakgebieden worden er challenges aangeboden?
Alle challenges die worden aangeboden vind je op de website. Hier is allee informatie over de challenges te vinden.