Koken en kunst

Voor deze challenge ga je een veganistische variatie bedenken op het traditionele pitabroodje met falafelballetjes. Bedenk daarom een veganistische snack met bijpassende saus voor jouw medestudenten en leeftijdsgenoten. Als verplicht ingrediënt moeten er kikkererwten in de snack worden verwerkt. Daarnaast moet de snack verworden tot de meest populaire veganistische snack in de schoolkantine dus zorg ervoor dat die goed in de smaak valt bij de doelgroep.

}

180 minuten

Individueel of in teams

vmbo en MBO

Veel gestelde vragen

Wat is het doel van de Skills challenges?
Motivatie en betrokkenheid van de studenten na corona te vergroten. De challenges inspireren en dagen uit om creatief bezig te zijn met het vak. Het kan eveneens een excellentieboost geven.
Door wie worden de challenges ontwikkeld?
De challenges worden veelal ontwikkeld door vak-experts of oud-deelnemers aan vakwedstrijden in samenwerking met het bedrijfsleven.
Hoe wordt de beoordeling van de challenges gedaan?
De challenges voer je uit in je klas. Je beoordeelt zelf je studenten. Bij sommige challenges is een prijs beschikbaar. Indien dit het geval is wordt dit vermeld bij de opdracht.
Wat zijn de Skills challenges?
Korte, uitdagende opdrachten uitvoerbaar in de klas. Een challenge kan bijvoorbeeld zijn: het maken van een eindproduct, het doen van een casus of het bedenken van een oplossing.
Voor welke vakgebieden worden er challenges aangeboden?
Alle challenges die worden aangeboden vind je op de website. Hier is allee informatie over de challenges te vinden.