Brood en banket
I

Trailer

Indienen

Mogelijk tot 31 mei

Ondanks dat de meeste mensen gemotiveerd zijn om minder eten te verspillen, wordt er in Nederland nog veel voedsel verspild. Brood staat op nummer 1 in de top 10 van producten waar de meeste winst te behalen valt. Sneetjes brood worden namelijk het meest verspild. Dit probleem vraagt daarom om een oplossing. Voor deze challenge ga je een product bedenken en ontwikkelen waarin ‘oud’ brood (dat anders wordt weggegooid) een tweede leven krijgt. Je bent vrij in het bedenken van het product dus wees vooral creatief en innovatief.

}

480 minuten

Individueel

vmbo en MBO

Veel gestelde vragen

Wat is het doel van de Skills challenges?
Motivatie en betrokkenheid van de studenten na corona te vergroten. De challenges inspireren en dagen uit om creatief bezig te zijn met het vak. Het kan eveneens een excellentieboost geven.
Door wie worden de challenges ontwikkeld?
De challenges worden veelal ontwikkeld door vak-experts of oud-deelnemers aan vakwedstrijden in samenwerking met het bedrijfsleven.
Hoe wordt de beoordeling van de challenges gedaan?
De challenges voer je uit in je klas. Je beoordeelt zelf je studenten. Bij sommige challenges is een prijs beschikbaar. Indien dit het geval is wordt dit vermeld bij de opdracht.
Wat zijn de Skills challenges?
Korte, uitdagende opdrachten uitvoerbaar in de klas. Een challenge kan bijvoorbeeld zijn: het maken van een eindproduct, het doen van een casus of het bedenken van een oplossing.
Voor welke vakgebieden worden er challenges aangeboden?
Alle challenges die worden aangeboden vind je op de website. Hier is allee informatie over de challenges te vinden.