Auto en techniek
I

Trailer

Indienen

Mogelijk tot 31 mei

In 2030 hebben nieuwe voertuigen geen verbrandingsmotor meer. In de toekomst zijn namelijk alle fossiele brandstof motoren vervangen door elektronisch aangedreven krachtbronnen met een brandstofcel van waterstof. Dit heeft als gevolg dat het onderhoud waar jouw team altijd aan heeft verdiend dan niet meer bestaat. Met andere woorden, het bestaansrecht van de aftersales hangt aan een zijden draadje als daar niet snel verandering in komt. In deze challenge is het daarom aan jou om een nieuwe bron van inkomsten te bedenken!

}

60 tot 90 minuten

teamopdracht of klas

vmbo en MBO

Veel gestelde vragen

Wat is het doel van de Skills challenges?
Motivatie en betrokkenheid van de studenten na corona te vergroten. De challenges inspireren en dagen uit om creatief bezig te zijn met het vak. Het kan eveneens een excellentieboost geven.
Door wie worden de challenges ontwikkeld?
De challenges worden veelal ontwikkeld door vak-experts of oud-deelnemers aan vakwedstrijden in samenwerking met het bedrijfsleven.
Hoe wordt de beoordeling van de challenges gedaan?
De challenges voer je uit in je klas. Je beoordeelt zelf je studenten. Bij sommige challenges is een prijs beschikbaar. Indien dit het geval is wordt dit vermeld bij de opdracht.
Wat zijn de Skills challenges?
Korte, uitdagende opdrachten uitvoerbaar in de klas. Een challenge kan bijvoorbeeld zijn: het maken van een eindproduct, het doen van een casus of het bedenken van een oplossing.
Voor welke vakgebieden worden er challenges aangeboden?
Alle challenges die worden aangeboden vind je op de website. Hier is allee informatie over de challenges te vinden.