Pers en media

Persvragen

Ben je een journalist en heb je vragen over een van de projecten van WorldSkills Netherlands? Of wil je in contact komen met deelnemers van de projecten of met medewerkers van WorldSkills Netherlands? Onze perswoordvoerder helpt je graag verder!

Wat is Skills Heroes?

De maatschappij schreeuwt om vakmensen. Om beroepsonderwijs onder jongeren te promoten organiseert WorldSkills Netherlands de Skills Heroes vakwedstrijden voor mbo-studenten.

Door middel van voorrondes op de school en vervolgens landelijke kwalificatiewedstrijden strijden mbo-studenten uiteindelijk in de nationale finales om de titel beste vakman/vakvrouw van Nederland in hun vakgebied! Daarmee wordt vaktrots gecreëerd en worden jongeren geënthausiasmeerd om voor een mbo-opleiding te kiezen.

Wat is Skills Talents?

Skills Talents zijn de teamvakwedstrijden voor het vmbo. Er zijn in totaal 10 verschillende wedstrijden waar vmbo-leerlingen kunnen laten zien wat ze in hun mars hebben. Dat doen ze in teams van 3. De deelnemers kunnen de beste worden in hun vakgebied. Ook kunnen ze de beste worden als provincieteam.

Wat is Skills The Finals?

Van 4 t/m 6 maart 2020 staat Leeuwarden in het teken van Skills The Finals met meer dan 60 verschillende beroepen!  Er vindt 3 dagen lang een loopbaanoriëntatie-programma (de LOB-Experience) plaats. Deze is bedoeld voor leerlingen en studenten uit de bovenbouw po, vo en mbo om hun skills te testen, beroepen te ontdekken en de vakwedstrijden te bekijken. Je kunt de mbo-finales van Skills Heroes bezoeken en 10 vmbo-finales van Skills Talents. Bij alle vakwedstrijden komen de meest uiteenlopende beroepen in actie. Van bloembinder tot metselaar, van kok tot mechatronicus en van etaleur tot boulanger.

Wat is Skills Team NL?

Skills Team Nederland (Skills Team NL) is het team van jonge vakmensen dat Nederland vertegenwoordigt bij WorldSkills of EuroSkills. WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen, EuroSkills het EK voor beroepen. Team NL bestaat elk jaar uit een zeer divers team van nationaal mbo-kampioenen en – in 2019 voor het eerst – een vmbo-leerling. Van lasser tot etaleur, en van metselaar tot kok: een groot scala aan beroepen wordt door Nederland vertegenwoordigd.

Contactgegevens voor pers

WorldSkills Netherlands
Limaweg 25
2743 CB Waddinxveen

info@worldskillsnetherlands.nl
0172 211 120

Persberichten

Bekijk alle persberichten