Skills Heroes finalist Aron: “Het is goed voor mijn toekomst”

21 maart 2022 | Skills Heroes, Skills The Finals

Aron van Zoest is 22 jaar, gaat naar school aan Rijn IJssel en doet mee met Skills Heroes. De geluksvogel is door naar de finale als autotechnicus en wilde graag zijn verhaal kwijt aan ons. Maar wie is Aron achter zijn overall? We stelden hem een paar vragen en hij beantwoordde ze met een lach op zijn gezicht.

Liever met handen werken, dan een kantoorbaan
Aron haalde zijn havodiploma, maar had niet de intentie om een hbo-opleiding te gaan doen. “Ik heb voor het mbo gekozen, omdat ik later niet in een kantoortje wil gaan zitten. Ik wil gewoon echt graag iets met mijn handen doen.” Dat komt merendeels door de opvoeding vanuit huis, vertelde Aron. “Door een baantje uit het verleden werkte ik veel met mijn handen en zette ik van alles in elkaar. Dingen maken vind ik gewoon het leukste dat er is.”

Een beetje uitdaging kan geen kwaad
“Het leukste aan dit vak vind ik de uitdaging, de techniek. Vooral de old timer auto’s zijn leuk, omdat het een wat oudere techniek is en daar zit uitdaging in. De oude technieken worden tegenwoordig niet meer aangeleerd, maar dat is juist leuk om aan te leren.” Aron houdt dus van wat uitdaging en dat is ook één van de redenen voor hem geweest om mee te doen aan Skills Heroes. “De docent vertelde over de vakwedstrijden en vroeg wie er mee wilde doen. Dat leek me interessant, want het is goed voor mijn toekomst.”

Skills Heroes helpt tegen spanningen
Toen Aron begon aan de Skills Heroes competitie wist hij waar hij aan kon werken. “Bij Skills Heroes zou ik graag aan mijn zenuwen willen werken. Ik heb altijd veel spanningen voor toetsen en uitdagingen, daar zie ik dan heel erg tegenop. Skills Heroes helpt om dat te overwinnen, doordat ik het gewoon moet doen. Na de kwalificatieronde werd de spanning bij mij wat minder.”

Kwaliteiten in het vak
“Sowieso vind ik praktijk het allerleukst en we mogen met de opleiding ook 3D-ontwerpen maken met de computer. Dat onderdeel vind ik ook heel leuk om te doen.” Natuurlijk moet je met elk vak een aantal kwaliteiten bezitten. Aron legde ons uit welke dat zijn voor autotechnicus. “Je moet vooral motivatie hebben, want als je het niet echt wil dan zul je er niet super goed in worden. Plus: je moet een beetje inzicht hebben voor techniek, want anders wordt het lastig om het in de praktijk te gaan uitvoeren.”

Minpunten aan de autotechnicuswereld
“Er zijn zeker minpunten in het vak,” vertelt Aron lachend. Maar dat houdt hem niet tegen. “Je handen worden nou eenmaal vies, alleen in het weekend zijn die van mij schoon. Handen wassen werkt niet altijd om ze schoon te houden.” Maar voor Aron is het maar een bijzaak.

Wil jij Aron zien schitteren in de finale? Meld je hier gratis aan en wie weet zien we je in de Jaarbeurs!

Deze content is in samenwerking met Anne Meijer en Sarah van Lexmond (studenten aan Nimeto) gemaakt.

Connect:

Laatste nieuws

Best of Excellence Award 2024 genomineerden

Nog meer goed nieuws voor 10 Skills Heroes goudenmedaillewinnaars! Op maandag 13 mei 2024 reikt WorldSkills Netherlands de Best of Excellence Award uit tijdens het Dit is mbo Ambassadeursgala 2024. De tien Skills Heroes-kampioenen met de hoogste scores in hun...

Videos

Nieuwsbrief