Skills Heroes finalist Aron: “Het is goed voor mijn toekomst”

21 maart 2022 | Skills Heroes, Skills The Finals

Aron van Zoest is 22 jaar, gaat naar school aan Rijn IJssel en doet mee met Skills Heroes. De geluksvogel is door naar de finale als autotechnicus en wilde graag zijn verhaal kwijt aan ons. Maar wie is Aron achter zijn overall? We stelden hem een paar vragen en hij beantwoordde ze met een lach op zijn gezicht.

Liever met handen werken, dan een kantoorbaan
Aron haalde zijn havodiploma, maar had niet de intentie om een hbo-opleiding te gaan doen. “Ik heb voor het mbo gekozen, omdat ik later niet in een kantoortje wil gaan zitten. Ik wil gewoon echt graag iets met mijn handen doen.” Dat komt merendeels door de opvoeding vanuit huis, vertelde Aron. “Door een baantje uit het verleden werkte ik veel met mijn handen en zette ik van alles in elkaar. Dingen maken vind ik gewoon het leukste dat er is.”

Een beetje uitdaging kan geen kwaad
“Het leukste aan dit vak vind ik de uitdaging, de techniek. Vooral de old timer auto’s zijn leuk, omdat het een wat oudere techniek is en daar zit uitdaging in. De oude technieken worden tegenwoordig niet meer aangeleerd, maar dat is juist leuk om aan te leren.” Aron houdt dus van wat uitdaging en dat is ook één van de redenen voor hem geweest om mee te doen aan Skills Heroes. “De docent vertelde over de vakwedstrijden en vroeg wie er mee wilde doen. Dat leek me interessant, want het is goed voor mijn toekomst.”

Skills Heroes helpt tegen spanningen
Toen Aron begon aan de Skills Heroes competitie wist hij waar hij aan kon werken. “Bij Skills Heroes zou ik graag aan mijn zenuwen willen werken. Ik heb altijd veel spanningen voor toetsen en uitdagingen, daar zie ik dan heel erg tegenop. Skills Heroes helpt om dat te overwinnen, doordat ik het gewoon moet doen. Na de kwalificatieronde werd de spanning bij mij wat minder.”

Kwaliteiten in het vak
“Sowieso vind ik praktijk het allerleukst en we mogen met de opleiding ook 3D-ontwerpen maken met de computer. Dat onderdeel vind ik ook heel leuk om te doen.” Natuurlijk moet je met elk vak een aantal kwaliteiten bezitten. Aron legde ons uit welke dat zijn voor autotechnicus. “Je moet vooral motivatie hebben, want als je het niet echt wil dan zul je er niet super goed in worden. Plus: je moet een beetje inzicht hebben voor techniek, want anders wordt het lastig om het in de praktijk te gaan uitvoeren.”

Minpunten aan de autotechnicuswereld
“Er zijn zeker minpunten in het vak,” vertelt Aron lachend. Maar dat houdt hem niet tegen. “Je handen worden nou eenmaal vies, alleen in het weekend zijn die van mij schoon. Handen wassen werkt niet altijd om ze schoon te houden.” Maar voor Aron is het maar een bijzaak.

Wil jij Aron zien schitteren in de finale? Meld je hier gratis aan en wie weet zien we je in de Jaarbeurs!

Deze content is in samenwerking met Anne Meijer en Sarah van Lexmond (studenten aan Nimeto) gemaakt.

Connect:

Laatste nieuws

Gouden entree!

Het Albeda college is twee gouden kampioenen rijker! Isabel Riveros Ortellado en Lleili Aquino Alcantara behaalden de eerste plaats met hun deelname aan de Skills Heroes Entreewedstrijd Horeca. De twee finalisten kunnen het eigenlijk nog steeds niet geloven. Isabel,...

Nederland niet naar WorldSkills Shanghai in oktober 2022

Met Skills The Finals 2022 nog vers in het geheugen heeft WorldSkills Netherlands besloten om niet af te reizen naar WorldSkills Shanghai 2022. De veiligheid en het welzijn van deelnemers staan altijd voorop en op dit moment zien het bestuur en de directie teveel...

Genomineerden Best of excellence award

Tijdens Skills The Finals hebben honderden studenten gestreden om de titel beste vakman / vakvrouw van Nederland. In meer dan 60 wedstrijdrichtingen hebben zij hun uiterste best gedaan om bij de beste van Nederland te mogen horen. Naast het winnen van...

Skills-kampioenen aangemoedigd door ministers Dijkgraaf en Wiersma

Het vmbo is 20 Nederlands Kampioenen rijker. Tijdens Skills The Finals op donderdag 31 maart in de Jaarbeurs streden 142 finalisten in teams om de beste te worden in hun vakgebied. In aanloop naar de finales van Skills Talents, het project voor het voor het vmbo deden...

Videos

Nieuwsbrief