Motivatieprogramma

Motiveer, inspireer en daag uit!

De Corona-effecten hebben een grote impact gehad op het beroepsonderwijs en onze projecten. Met een aantrekkelijk en uitdagend motivatieprogramma kunnen docenten dit jaar gebruikmaken van extra aanvullende activiteiten. Hiermee help je leerlingen of studenten voor een beroep of vervolgopleiding te motiveren, te inspireren en uit te dagen. Op deze pagina vind je een overzicht van de aanvullende activiteiten. Welke uitdagingen laat jij de leerlingen of studenten aangaan? 

LOB-route

vanaf september 2021

LOB-experience

31 maart en 1 april 2022 Jaarbeurs Utrecht

Challenges

vanaf september 2021 online – insturen tot 31 januari 2022

Masterclasses

vanaf januari 2022

Internationale wedstrijden

november 2021 tot en met maart 2022

LOB-route

Doen, beleven, ervaren. Daar gaat het om bij LOB (Loopbaanoriëntatie en begeleiding). Geef jongeren de gelegenheid zich op een leuke, uitdagende manier te oriënteren op hun toekomst. Wij helpen daarbij met een online oriëntatie-toolkit waarin een handleiding, LOB-artikelen, lesbrieven, beroepenvideo`s en informatie zit. Als afsluiting kun je met je klassen Skills The Finals bezoeken en op de LOB-Experience beroepenactiviteiten écht laten beleven op 31 maart en 1 april 2022.

Challenges

Daag met de Challenges je leerlingen en studenten uit! Meer dn 30 (praktijk)opdrachten zijn sinds september online beschikbaar. Deze zijn inzetbaar in je onderwijsprogramma, maar je kunt ook vakwedstrijden ermee voorbereiden. Wij helpen om uit te dagen, te inspireren en te motiveren.

Masterclasses

Een inspirerende masterclass gegeven door een expert uit het vak? Dat zorgt voor een leuke afwisseling. De masterclasses zijn korte en bondige (online) praktijkgerichte presentaties en vakdemonstraties gegeven door enthousiaste experts uit de beroepspraktijk. Vanaf januari 2022 kun je maar liefst voor 20 verschillende beroepen masterclasses downloaden en verwerken in je onderwijsprogramma.

Borging vakwedstrijden

De vakwedstrijden als keuzedeel in het onderwijs? Jazeker! Door het implementeren van het keuzedeel ‘Excellent vakmanschap’ in het mbo wordt bijgedragen aan een extra structureel, pedagogisch-didactisch hulpmiddel voor studenten. Voor het (v)mbo gebeurt dit in het pta met het meten van de (tussentijdse) talentontwikkeling van leerlingen. Daarmee bevorderen we bij studenten de motivatie en het zelfvertrouwen tijdens hun persoonlijke en vakmatige ontwikkeling voor een beroep. We starten op korte termijn met een pilot en houden je op deze pagina op de hoogte van de ontwikkelingen.

Skills Academy

Leer via ons opleidingscentrum