FAQ

Covid-19

De vakwedstrijden van seizoen 2020-2021 gaan door! Benieuwd hoe? Bekijk de laatste informatie. Lees meer

Veel gestelde vragen

Hoe kunnen we je helpen?

Hoe kan ik naar EuroSkills Graz?

Als EuroSkills Graz doorgaat met publiek kan er contact worden opgenomen met Anko Reizen voor een reis- en verblijfsadvies via beursreizen.nl/beursreizen/euroskills2020 of 088 066 0840.

Hoe wordt omgegaan met Covid-19?

Achter de schermen wordt hard gewerkt door de organisatie (WorldSkills Europe) om het evenement mogelijk te maken in een verantwoorde, veilige en gezonde setting, waarbij de corona-maatregelen strikt kunnen worden nageleefd. WorldSkills Netherlands heeft enige tijd terug al eigen protocollen opgesteld die gelden voor de trainingsdagen in Nederland met Team Netherlands, maar ook voor de reis en het verblijf tijdens het evenement in januari. Daarnaast hebben wij op 16 september jl. ook de veiligheidsprotocollen van Graz mogen ontvangen.

Hoofdzaken protocol Graz voor Team Netherlands leden:

  • Alle Team Netherlands leden dienen een actuele negatieve COVID-19 test te overleggen bij binnenkomst in Oostenrijk. WorldSkills Netherlands vergoedt deze kosten, echter betrokkenen dienen deze test zelf aan te vragen en te verzorgen.
  • Bij aankomst worden alle Team Netherlands leden opnieuw getest door de Oostenrijkse autoriteiten (kosten worden vergoed)
  • Alle RIVM richtlijnen en lokale richtlijnen dienen te worden opgevolgd
  • WorldSkills Netherlands stelt het dragen van mondkapjes verplicht (verstrekt door WorldSkills Netherlands), WorldSkills Netherlands zal twee keer per dag temperatuur checks uitvoeren — met inachtneming van privacy –
  • Indien de actualiteit daartoe aanleiding geeft, zal WorldSkills Netherlands het programma aanpassen of versoberen
  • Alle Team Netherlands leden zullen zich bevinden in een zogenaamde ‘COVID-19 Free bubble’
  • Contact met supporters, ouders, docenten buiten de bubble is niet toegestaan (op aangeven van de organisatie te Graz).

Goed te weten daarbij is dat WorldSkills Netherlands de actualiteit nauwgezet zal blijven volgen. Daarbij zullen wij ook de richtlijnen en eventuele restricties van de Nederlandse overheid en/of de Oostenrijkse overheid blijven volgen en opvolgen. Bij het uitroepen van een code Oranje of Rood voor Oostenrijk, zullen wij uitzending van Team Netherlands vanzelfsprekend annuleren. Bij uitroepen van code Rood ter plaatse, zal WorldSkills Netherlands zorgdragen voor repatriëring van alle Team Netherlands leden (dus kandidaten, experts en begeleiders die via WorldSkills Netherlands verbonden zijn aan de deelname). Repatriëring van andere doelgroepen valt buiten de scope en verantwoordelijkheid van WorldSkills Netherlands.

Kan ik als supporter naar EuroSkills Graz?

Bezoekers zijn welkom en daarvoor geldt wel triage, maar geen overleg van een negatieve COVID-19 test. Contact met kandidaten, experts en begeleiding is niet toegestaan, omdat alle Team Netherlands leden zich zullen bevinden in een zogenaamde ‘COVID-19 Free bubble’.

Heb ik entreekaarten nodig om de wedstrijden te bezoeken?

Nee, toegang tijdens de wedstrijddagen is gratis. Er wordt wel gevraagd je vooraf te registreren via de website van EuroSkills 2020.

Ik wil de opening-/sluitingsceremonie bijwonen. Kan dit?

Dat kan. Daar moet je kaarten voor kopen. Dat kan via de website van EuroSkills Graz. Deze optie wordt nu nog niet aangeboden. Zodra dit kan komt er een link in deze FAQ.

Wanneer vertrekken de kandidaten?

Team Netherlands vertrekt op 5 januari 2021 vanaf Schiphol. Zie voor de uitgebreide agenda de Coming Up op de homepage.

Ik kan niet mee naar Oostenrijk. Hoe blijf ik toch op de hoogte?

Er zijn verschillende manieren waarop je Team Netherlands kunt volgen om op de hoogte te blijven:

Facebook
Instagram
LinkedIn
Twitter