FAQ

Zijn er in 2022-2023 vakwedstrijden?

Het jaarlijkse NK voor beroepen Skills The Finals vindt plaats op 23 en 24 maart 2023 in de RAI Amsterdam. Tijdens dit tweedaagse finale-evenement strijden honderden vmbo-leerlingen en mbo-studenten om de prestigieuze titel Nederlands Kampioen in hun vakgebied. Het evenement is de afsluiting van een jaarlijks vo- en mbo-programma, waarbij het beroepsonderwijs wordt gepromoot en leerlingen en studenten hun talenten kunnen etaleren.

Veelgestelde vragen

Hoe kunnen we je helpen?

Wat zijn de Skills challenges?

Korte, uitdagende opdrachten uitvoerbaar in de klas. Een challenge kan bijvoorbeeld zijn: het maken van een eindproduct, het doen van een casus of het bedenken van een oplossing.

Voor wie zijn de challenges?

Voor vmbo- en mbo studenten. Deelname aan Skills Talents of Skills Heroes is niet verplicht. De challenges worden op beide niveaus geschreven (vmbo en mbo). In elke challenge wordt aangegeven of er een gradatie is per niveau. Is er geen gradatie, dan is de challenge geschikt voor beide niveaus.

Wat is het doel van de Skills challenges?

Motivatie en betrokkenheid van de studenten na corona vergroten. De challenges inspireren en dagen uit om creatief bezig te zijn met het vak. Het kan eveneens een excellentieboost geven.

Waar vind ik de challenges?

De challenges vind je op de website onder Skills Academy.

Voor welke vakgebieden worden er challenges aangeboden?

Alle challenges die worden aangeboden vind je op de website. Hier is alle informatie over de challenges te vinden.

Door wie worden de challenges ontwikkeld?

De challenges worden veelal ontwikkeld door vak-experts of oud-deelnemers aan vakwedstrijden in samenwerking met het bedrijfsleven.

Hoe wordt de beoordeling van de challenges gedaan?

De challenges voer je uit in je klas. Je beoordeelt zelf je studenten.

Hoe verhouden de challenges zich tot de reguliere Skills-wedstrijdopdrachten?

De challenges staan los van de Skills-wedstrijdopdrachten. Je hoeft niet mee te doen aan Skills Talents of Skills Heroes om mee te kunnen doen aan deze challenges. Wel kun je challenges inzetten als extra trainingsmateriaal voor deelnemers aan Skills Heroes en Skills Talents wedstrijden.

Hoe lang duurt een challenge?

De challenges duren minimaal 1 uur tot maximaal 4 uur. De duur hangt af van de opdracht. De tijdsduur van de challenge staat vermeld in de opdrachtomschrijving.