FAQ

Veel gestelde vragen

Hoe kunnen we je helpen?

Wat is het doel van de Skills challenges?

Motivatie en betrokkenheid van de studenten na corona te vergroten. De challenges inspireren en dagen uit om creatief bezig te zijn met het vak. Het kan eveneens een excellentieboost geven.

Door wie worden de challenges ontwikkeld?

De challenges worden veelal ontwikkeld door vak-experts of oud-deelnemers aan vakwedstrijden in samenwerking met het bedrijfsleven.

Hoe wordt de beoordeling van de challenges gedaan?

De challenges voer je uit in je klas. Je beoordeelt zelf je studenten. Bij sommige challenges is een prijs beschikbaar. Indien dit het geval is wordt dit vermeld bij de opdracht.

Wat zijn de Skills challenges?

Korte, uitdagende opdrachten uitvoerbaar in de klas. Een challenge kan bijvoorbeeld zijn: het maken van een eindproduct, het doen van een casus of het bedenken van een oplossing.

Voor welke vakgebieden worden er challenges aangeboden?

Alle challenges die worden aangeboden vind je op de website. Hier is allee informatie over de challenges te vinden.

Hoe worden de winnaars van de challenges bekendgemaakt?

Dit hangt af van de challenge en wie de prijs verzorgt. Als er heel veel inzendingen zijn zal WSNL (of het bedrijf dat de prijs verzorgd) middels een loting een winnaar bekendmaken. Zijn er minder inzendingen voor een challenge dan kan het zijn dat er inhoudelijk wordt gekeken naar de eindproducten. Er zal altijd voorafgaand aan de prijsuitreiking bekendgemaakt worden of de winnaar wordt gekozen door middel van loting of anders.

Je stuurt het eindproduct van jouw beste student in, en dan?

Per challenge wordt aangegeven of er een prijs gekoppeld is aan de challenge, welke prijs dit is én in welke periode de docent het eindproduct moet insturen. Daarna wordt een winnaar gekozen en krijgt de docent bericht. Dit staat allemaal vermeld in de opdrachtomschrijving van de challenge.

Hoe verhouden de challenges zich tot de reguliere Skills-wedstrijdopdrachten?

De challenges staan los van de Skills-wedstrijdopdrachten. Je hoeft niet mee te doen aan Skills Talents of Skills Heroes om mee te kunnen doen aan deze challenges. Wel kun je challenges inzetten als extra trainingsmateriaal voor deelnemers aan Skills Heroes en Skills Talents wedstrijden.

Voor wie zijn de challenges?

Voor vmbo- en mbo studenten. Deelname aan Skills Talents of Skills Heroes is niet verplicht. De challenges worden op beide niveaus geschreven (vmbo en mbo). In elke challenge wordt aangegeven of er een gradatie is per niveau. Is er geen gradatie, dan is de challenge geschikt voor beide niveaus.

Wanneer zijn de challenges klaar?

September 2021 is de ‘challenge releasemaand’. Vanaf september lanceren wij wekelijks nieuwe challenges. De challenges zijn op ieder moment te downloaden en in te zetten binnen de klas.

Hoe lang duurt een challenge?

De challenges duren minimaal 1 uur tot maximaal 4 uur. De duur hangt af van de opdracht. De tijdsduur van de challenge staat vermeld in de opdrachtomschrijving.