Hoofdsponsor Draka

Sinds 25 november 2021 is Draka officieel hoofdsponsor de Skills Heroes (mbo) vakwedstrijd elektrotechnicus gebouwen. Draka is onderdeel van De Prysmian Group, een Italiaanse multinational genoteerd aan de beurs van Milaan. In de samenwerking met WorldSkills Netherlands geeft Draka een kennisboost aan een nieuwe generatie e-installateurs en zij ondersteunen als mede-organisator in de Challenges, waarin studenten elkaar als voorbereiding op de vakwedstrijden uitdagen.

“Wij vinden het onze verantwoordelijkheid om als marktleider en expert onze kennis te delen. Ook omdat de studenten van nu de beslissers van morgen zijn. Tegelijkertijd geven wij met deze sponsoring in lijn met de VN-duurzaamheidsdoelen invulling aan onze sociale ambities om in de lokale samenleving te investeren.”

Waarom samenwerken?

Het is voor de hele technieksector een uitdaging om voldoende mankracht te vinden, nu maar ook zeker in de toekomst. Draka voelt de verantwoordelijkheid om jongeren enthousiast te maken voor de elektrotechniek en wil ook docenten daarin ondersteunen. Ze doen dit onder andere door presentaties, trainingen en ook een schoolbezoek aan de fabriek van Draka behoort tot de mogelijkheden.

Wie is Draka?

Draka is onderdeel van Prysmian Group. Zij leveren het meest uitgebreide aanbod aan producten, diensten, technologieën en knowhow, dat beschikbaar is op de markt. Ze creëren de onmisbare aansluitingen die garanderen dat energie en informatie effectief en efficiënt overal beschikbaar is. In een notendop: Linking the Future. Dit is waar de organisatie voor staat.

Hoe zien we de samenwerking terug

Draka is partner van de wedstrijd:

Meer over Draka:

Ook partner worden?