WorldSkills

22 t/m 27 augustus, Kazan, Rusland

Wat is WorldSkills?

WorldSkills zijn de wereldkampioenschappen voor beroepen. De deelnemers van Team NL hebben zich gekwalificeerd door deelname aan Skills Heroes, de vakwedstrijden voor het
mbo.Om het jaar wordt dit het WK voor beroepen georganiseerd. De editie van 2019 vindt plaats in Kazan, Rusland. WorldSkills 2021 is in Shanghai, China. Tijdens WorldSkills 2019 vinden er vakwedstrijden plaats in 56 beroepen. Nederland doet mee aan 27 van deze onderdelen.

De toegang tijdens de wedstrijddagen is gratis na registratie via de website van WorldSkills.
Voor de opening en sluiting zijn betaalde toegangskaarten nodig.

Wat is dan EuroSkills?

EuroSkills zijn de Europese kampioenschappen voor beroepen. Deze vinden altijd plaats in het jaar waarin er geen WorldSkills zijn. De komende editie van EuroSkills is in 2020 in Graz, Oostenrijk.

Waarom zijn er vakwedstrijden?

Vakwedstrijden zorgen voor promotie van het beroepsonderwijs en vakmanschap. Ook bevorderen ze vaktrots en de talentontwikkeling van jonge vakmensen.

 • Jongeren enthousiast maken
  Vakwedstrijden vormen een middel om jongeren enthousiast te maken voor beroepen waarbij met hoofd én handen gewerkt wordt.
 • Vaktrots verhogen
  Vakwedstrijden verhogen ook de vaktrots. Het is van groot belang dat vakmensen trots kunnen zijn op hun opgebouwde kennis, vaardigheden en het werk dat zij ermee verrichten. Door deelname in Team NL krijgen jonge Nederlandse vakmensen een ambassadeursrol. Bovendien hebben ze een voorbeeldfunctie voor andere jonge vakprofessionals.

WorldSkills 2019

Dit jaar vindt de 45ste editie van WorldSkills plaats.

 • Waar wordt WorldSkills precies gehouden?
  Het evenement vindt plaats in ‘Kazan Expo International Exhibition Centre’. De locatie van 74,8 hectare bevindt zich naast de luchthaven van Kazan en is speciaal voor WorldSkills gebouwd.
 • Deelnemers en bezoekers
  Meer dan 1.600 deelnemers uit de 80 bij WorldSkills aangesloten landen gaan de strijd met elkaar aan. De organisatie verwacht 400.000 bezoekers in vier dagen.

Hoe kan ik het evenement bezoeken?

Voor de wedstrijden in Kazan heeft Anko Reizen weer een fijne supportersreis samengesteld om Team NL aan te moedigen.

 • De reisdatum
  De supportersreis vindt plaats van 21 augustus tot en met 28 augustus 2019.
 • De reissom
  De prijs van deze WorldSkills supportersreis is vanaf € 1.298,00 p.p.
 • ProgrammaBekijk hoe het programma eruit ziet via onderstaande link.

Supportersreis

Kan ik het evenement bezoeken?

Programma

Wat is het programma van de deelnemers?

Locatie