Fabiënne Bakker

Fabiënne Bakker

Gastvrouw

Ze komt uit Alkmaar en is 20 jaar. Ze gaat naar school op het Nova College en werkt bij Hotel Okura Amsterdam.

Mijn wedstrijd bestaat uit 5 modules onderverdeeld in bar/barista, banqueting, fine dining en casual dining. Bij elke module behoren specifieke tafeltechnieken en bereidingen. In de bar / barista zal de focus liggen op het snijden van fruit, verschillende koffie technieken en cocktails. Fine dining gaat om de perfecte beleving, alle gerechten worden aan tafel bereid. Bij banqueting ontvang ik 6 gasten en gaat het om het vaardig uitserveren aan de hand van silver service. Bij casual dining gaat het om snel schakelen en meerdere tafels tegelijk kunnen bedienen.

“Forget the mistake, remember the lesson.”

Partners

[logo-carousel id=partnersfabienne]

Wat maakt jouw vak zo mooi?

“In mijn vak kan je gasten over de hele wereld verrassen en overtreffen met de kennis en vaardigheden die je opdoet. Van het werken met de mooiste producten, tot aan de klassieke tafelbereidingen. Alles om de perfecte beleving te creëren.”

Waar ben je nog meer goed in?

“Ondanks dat ik er nu nog maar weinig tijd voor heb, voel ik nog steeds een grote passie voor de paardensport. Een sport die ik altijd heb uitgeoefend en waar ik nog steeds graag tijd voor maak.”

Meer weten over het beroep gastvrouw?

Fabienne was ook deelnemer aan het EK voor beroepen, EuroSkills, in 2018 in Boedapest. Bekijk hieronder de VakKing 2018 aflevering van NPO3 terug om meer over Fabienne en haar beroep te weten te komen!

 

Locatie